המשטרה עיכבה לחקירה את מרדכי דוד ורמי בן יהודה בשל הטרדה חוזרת של העיתונאית לוסי אהריש

הגיעו לפתח ביתה עם אמצעי כריזה והשמיעו גידופים | גם לפני שבוע נכנסו פעילי ימין למשרדי "רשת 13" והתעמתו עם אהריש ועובדים נוספים
המשטרה עיכבה לחקירה את פעילי הימין מרדכי דוד ורמי בן יהודה בחשד להסגת גבול והפרת הסדר הציבורי, לאחר שהשניים הגיעו אמש (מוצ"ש) להפגין מול ביתה של מגישת חדשות 13, לוסי אהריש, בתל אביב. השניים הגיעו  לפתח ביתה כשהם מצויידים באמצעי כריזה והשמיעו כלפיה גידופים. בעלה של אהריש, השחקן צחי הלוי, יצא אל השנים והתעמת עמם סמוך לבניין המגורים, גם לאחר הגעת משטרה למקום. 
 
זו הפעם השנייה בימים האחרונים, שהשנים מטרידים את אהריש. לפני שבוע הגיעו השניים, יחד עם  פעילי ימין נוספים, למשרדי "רשת 13" בתל אביב ודוד איים על אהריש, תוך שהקבוצה שנלוותה לו, התעמתה עם עובדי החברה. למקום הוזעקה ניידת משטרה וכן הוגשה תלונה נגד דוד ובן יהודה. כמו כן בסרטון שהופץ ברשתות החברתיות נראה רמי בן יהודה כשהוא מתבטא בחריפות נגד אהריש ובן זוגה. בסרטון שהפיץ בן יהודה ברשתות החברתיות הוא ציין כי בכוונתו להגיע לביתה של אהריש כבר בימים הקרובים. "יש לי את הכתובות. איפה שאני רוצה. מודיעין יש לי", הוא אמר. עוד הוא הוסיף כי "כל מה שאני רוצה, אני עושה תק – תק – תק, ויש לי את הכתובת. השנה הזאת יהיו הרבה ביקורי בית". 
 
צו הרחקה ואיסור על יצירת קשר
 
בתחילת החודש נחקר דוד אחרי שחסם את מכוניותיהם של נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרון ברק – שאותו כינה "חמינאי של דורנו" ואת ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, אותו כינה "אפס מאופס". בתום חקירתו הוא קיבל צו הרחקה ואיסור על יצירת קשר עם השניים ועם הדס קליין, עדת התביעה בתיק 1000 במשפט נתניהו. 
 
גורמים ששוחחו אמש עם אהריש מסרו שהיתה נסערת מהאירוע. בשבוע האחרון חדשות 13 הצמידה לעיתונאית אבטחה, אך זו הוסרה לקראת סוף השבוע שחלף למרות שהאיומים כלפיה נמשכים, וזאת בנימוק שבסוף השבוע היא אינה לבד בביתה.  
 
"אהריש הותקפה בידי ביריונים פורעי חוק"
 
יו"ר ועד עובדי חדשות 13, מתן חודורוב, הגיב בחריפות לאירוע: "אהריש הותקפה על ידי ביריונים פורעי חוק כחלק מפירות הבאושים של הקמפיין נגד תקשורת חופשית", עוד הוא כתב כי הוא "שולח חיבוק לאהריש ומקווה שהפעם המשטרה תנקוט צעדים ממשיים להגנת העיתונאית ומשפחתה". 
 
חודורוב הוסיף כי הוא דורש ממנכ"ל "רשת" אמיליאנו קלמזוק להחזיר את האבטחה לאלתר לאהריש, כדי להבטיח את שלומה לפני שיקרה אסון, כי "דם עיתונאים אינו הפקר". בארגון העיתונאים והעיתונאיות נמתחה ביקורת על כך ש"רשת 13" קיצצה את סידורי האבטחה לעיתונאית מטעמי תקציב למרות המשך האיומים עליה. הארגון  מסר כי הוא עשוי להעמיד סכום שישמש להעמדת אבטחה לה ולכל עיתונאי אחר שיהיה מאויים.
"מי שלא רואה את זה – עיוור"
 
תמר אלמוג, פרשנית המשפט של כאן 11, הגיבה: "בושה. פשוט בושה וחרפה מה שעושים לכם. ומי שלא רואה את זה – עיוור. מי שלא מבין את המשמעות, ההשלכות – טיפש. ומי שלא מטפל בזה – לא יוכל לאמר לא ידעתי, לא באחריותי. איתכם, חיזקו ואימצו". 
 
בר פלג, עיתונאי "הארץ": "כל אנשי הסימטריה המזויפת מזכירים את המקרה שבו הגיעו מפגינים לח"כ טלי גוטליב הביתה. אין שום השוואה בין נבחרת ציבור לבין עיתונאית. אבל אם אני זורם עם ההשוואה, אצל גוטליב הוגש כתב אישום בגין איומים עקב דברים שאמר לה אחד הפעילים. כאן בסרטון הזה יש את רכיבי עבירת האיומים. נראה את המשטרה".
 
"מה שעושים לאהריש צריך להדיר שינה מעינינו"
 
נריה קראוס, כתבת חדשות 13 בארה"ב: "מה שעושים ללוסי אהריש צריך להדיר שינה מעיני כולנו, גזענות אלימה שהתחילה ברשתות, המשיכה בכניסה לבניין שלה, הערב גם מחוץ לדלת(!!!). ביזיון שהמשטרה לא נוהגת ביד קשה עם מסיתים אלימים. לוסי, כולנו מאחורייך".  
 
ביום שישי האחרון אהריש שלחה מכתב התראה לפני תביעה לבן יהודה לאחר שב-5 בפברואר, פרסם את תמונתה כשברקע דגל הרפובליקה האיסלאמית שלאיראן תחת הכיתובים: "מחבלת" ו"מחבלת תקשורתית". כמו כן, הוא גם קרא לעוקביו להגיע ולהפגין ליד דלת ביתה.   
 
חוסמים גם את דרוקר
 
במכתב ההתראה ששלחה אהריש באמצעות עו"ד עמית מור ממשרד "ברנדס, אמיר", מבהירה העיתונאית שמדובר בהוצאת לשון הרע, פגיעה בפרטיות ואף במעשים העולים לכאורה לכדי עבירות של הסתה לאלימות, התקהלות אסורה, איומים ומטרד לציבור. אהריש דורשת מבן יהודה התנצלות פומבית ופיצוי כספי, אחרת היא תגיש נגדו תביעה בבית המשפט.

אמש העלה מרדכי דוד לרשת סרטונים בהם הוא מראה כיצד הוא ופעילי ימין חוסמים את רכבו של העיתונאי והמגיש הוותיק של  חברת חדשות 13 רביב דרוקר, תוך שהוא זועק "חוסמים אותך כלומניק". על פי הסרטונים, דרוקר נראה נבוך מהמצב אליו הוא נקלע. בהמשך דוד ממשיך להטיח בעוקצנות בעיתונאי: "אנו חוסמים אותך לזכרו של ערפאת. באולפנים אתה גבר (…) תקפצו, ביבי ימשיך להיות בשלטון, ביבי מלך ישראל".

מועצת העיתונות למפכ״ל: הקם צוות מיוחד לטיפול באלימות נגד עיתונאים

נוכח ריבוי המתקפות והאימומים על עיתונאים, מועצת העיתונות והתקשורת בישראל פנתה למפכ"ל המשטרה בדרישה להקמת צוות מיוחד במטה הארצי לצורך "טיפול בתופעת האלימות הגוברת נגד עיתונאים כולל כניסה מאיימת למרחב ביתם הפרטי, הפרעה בעבודתם ואף פגיעה פיסית בהם. תופעה המהווה פגיעה חמורה בתפקידה החיוני של התקשורת בחברה דמוקרטית".

עוד מסרה המועצה כי "המפכ"ל נדרש להטמיע בדרגי השטח את הצורך לבלום תופעה זאת ולטפל במאיימים – בטרם יתורגמו האיומים לסכנה של ממש, אגב פגיעה בסיקור העיתונאי. נשיא המועצה, המשנה לנשיאת בית המשפט העליון בדימוס פרופ' חנן מלצר, אף ערך בעבר פגישות עם צמרת המשטרה בעניין זה, אולם נוכח התגברות הפגיעות בעיתונאים, צמרת המשטרה נדרשת לעבור בהקדם לפעולת הגנה והרתעה בטרם יהיה מאוחר מדי״

בתוך כך, פעיל הימין יגאל מלכה פרסם בחשבונו ברשת X, מכתב תלונה לכאורה שכתבו "עובדים בחדשות 13" (מבלי לציין אפילו שם של עובד אחד), לנציבות פניות הציבור בהסתדרות הכללית של העובדות והעובדים, נגד יו"ר ועד עובדי חדשות 13, העיתונאי והפרשן הכלכלי, מתן חודורוב. נראה כי המכתב שנשלח בשם עובדים לכאורה בחברה, הוא חלק מהמתקפה המשולבת על עיתונאי חדשות 13, אגב נסיון לטרפד את התנגדות העיתונאים להכשרת העסקה המפוקפקת למכירת 15% ממניות רשת 13 לפטריק דרהי. בצמוד לפרסום מכתב התלונה לכאורה כותב מלכה: "בוםםם מטורף!!!!! עובדי חדשות 13 הגישו כעת תלונה חמורה להסתדרות: "יו"ר ועד העובדים מתן חודורוב פועל בניגוד עניינים ומאיים על עובדים" חודורוב, כך על פי עובדי הערוץ, פועל לסיכול העסקה עם פטריק דרהי, כשבמקביל הוא מקדם עסקה אחרת עם בעלי WIZ – אסף רפפורט, שאת טיב הקשר עימו הוא מסרב לחשוף. "נאמר לנו בצורה מפורשת כי אם לא תשתפו פעולה, נבוא איתכם חשבון" נכתב בפנייה להסתדרות. כשפנינו למנכ"לית חברת החדשות טלי בן עובדיה, היא פתחה בחקירה פנימית, נזפה בעובדים שהתלוננו ואיימה בבדיקת פוליגרף. מעניין אם כל אלו שצווחים מאתמול בלילה על הסכנה לחופש העיתונות יספרו לכם על זה". 

בהקשר זה יש לציין שוועד העובדים בחדשות 13 מאוגד במסגרת ארגון העיתונאים והעיתונאיות שאינו שייך להסתדרות הכללית של העובדות והעובדים ומכאן שאין למכתב זה כל משמעות זולת תרגיל פחדני ונלוז אגב הכפשות חסרות בסיס הגובלות בהוצאת דיבתו של חודורוב, שכן ההסתדרות אינה הארגון הייציג במקום העבודה ומכאן שיש לתהות איזה עובדים לכאורה בחברת החדשות אינם מודעים לכך.

בתגובה למכתב הנלוז, המסתמן כמפוברק הגיב חודרוב בחשבונו ברשת X: "תוך כדי מאבק על עתידה של חדשות 13, פעיל פוליטי פרסם ברשת מכתב חיסול אנונימי נגדי, שנשלח מצד גורמים המבקשים לקדם את עסקת דרהי-קלמזוק ומזדהים כ״עובדים״.

מסמך ההכפשות, שמזכיר קמפיין ממומן מטעם משרד יח״צ, נשלח ללא אף שם של עובד, ויש לי השערות מי באמת חיבר אותו, אך המטרה האמיתית היא הדרישה שמופיעה בסיומו: להשעות אותי מתפקידי בוועד, באופן שיקל על דרהי וקלמזוק להשתלט על הזרוע החמישית בתמנון התקשורת של הטייקון – ערוץ 13.

אז ככה: א. לא אבזבז אפילו דקה נוספת בהגנה על שמי הטוב ובהדיפת דברי הדיבה, על חשבון הזמן הנחוץ להצלת הערוץ. ביקשתי מעורכי דיני התותחים, אוהד רוזן וחגי קלעי, שיטפלו בשמי בתביעה במטרה לחשוף מי אחראי לשקרים ולגבות פיצוי ממי שהעניק להם במה. ב. גם אם אפשר היה ״להוריד״ אותי כמו שאומרים במאפיה, ורבים כבר ניסו בעבר, שום רגולטור סביר לא היה מאשר את העסקה הבלתי חוקית להגברת הריכוזיות בשוק התקשורת. צאו מהסרט. ג. לא כל שני הומואים שמדברים מקיימים ביניהם ״קשר״ שמחייב לחשוף את ״טיבו״.

הרמיזות המכוערות האלה, כמו גם הטענה שביקשתי או שהוצע לי להתמנות מטעם מישהו למנכ״ל חברת החדשות (לא תודה), הן בדיוק החומרים שמהם עשויות קונספירציות. ד. כפי שעובדי חדשות 13 יודעים היטב כבר שנים, ההסתדרות כלל אינה מייצגת את עובדי החברה אלא ארגון העיתונאים. מצופה היה ממי שמנסח מכתב חיסול, לשמור לפחות על מראית עין של אמינות ומקצועיות. אולי תנסו שוב לכתובת אחרת.

מצאתם טעות בכתבה?