אורח בפטריוטים; "להרוג גם את החטופים" – הרשות השנייה פתחה בהליך בדיקה

מנחה התוכנית, ינון מגל הקשיב ולא התערב וסוף הראיון אמר; "כן, זה קשה"
הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו פתחה היום (שני) בהליך בדיקה כלפי ערוץ 14, בעקבות אמירה בלתי נתפסת הקוראת להרג החטופים שהושמעה בתכנית הפאנל "הפטריוטים".
 
בתכנית "הפטריוטים" נשמעות באופן תדיר אמירות שנויות במחלוקת, אך הפעם דומה שהאמירות שברו שיא חדש. במהלך התכנית, בהנחיית ינון מגל, ששודרה במוצ"ש האחרון בערוץ 14, העלה מגל לבמה את אחד האורחים שישב באולפן כדי שיביע את דעתו על הדרך שבה יש לנהל את המשך המלחמה. האורח, מורדכי דנינו שמו אמר בעוד איש באולפן אינו מנסה להתערב בדבריו: "מהיום צריך לסגור את עזה מכיוון דיר אל באלח. לוותר גם על החטופים שלנו. לא לתת לאזרחים שם לצאת. להכות בהם – ושימותו גם כל החטופים שלנו. להשמיד את כולם, שימותו גם החטופים וגם האזרחים שלהם. באף מקום לא מדברים על זה. אני אומר את זה".
מגל שמר על איפוק
 
מגל מצידו שמר על איפוק, הקשיב לדברים ולא היסה את הדובר שחזר שלוש פעמים על רעיון הריגת החטופים ופעם אחת אף היישיר את מבטו לעבר המצלמה, כאילו מדובר בראיון רגיל. בתום דברי האורח מגל הסתפק בתגובה מתונה: "כן, זה קשה" ובהמשך הוסיף: "אנחנו כמובן כולנו רוצים את החטופים בבית. אבל אפרופו בהירושימה או בנגסאקי, האמריקאים הפציצו למרות שהיו שם 350 שבויים אמריקנים, אבל אנחנו חושבים אחרת". 
 
מהרשות השנייה נמסר בעקבות זאת כי "הנושא ייבדק ברגישות המתאימה לאור ההתבטאויות שנשמעו בתכנית. כמו כן באחריות כלי התקשורת להפעיל רגישות ושיקול דעת בשידוריהם".

מצאתם טעות בכתבה?