את הצעת החוק הגיש ח"כ עמית הלוי (ליכוד) והיא עברה ברוב של 28 תומכים לעומת חמישה מתנגדים מהסיעות הערביות. לפי המוצע, ייאסר על אזרחים או גופים ציבוריים "לשתף פעולה עם בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג בדרך של העמדת מידע לרשותו". פטור מעונש יהיה אזרח או גוף ציבורי שיוכיח כי לא היה מודע לכך שמידע שהעביר הגיע לשולחנו של בית הדין בהאג ושימש אותו לצורך נקיטת צעדים נגד ישראל וכן יהיה פטור מעונש אזרח או גוף ציבורי שקיבל אישור להעברת המידע מגורם מוסמך בישראל.
עיתונאים העמלים על ביצוע תחקירים צבאיים עלולים להיענש
לא מעטים מבין האזרחים העלולים להיענש בשל פעילות זו לכאורה, הם עיתונאים העמלים על ביצוע תחקירים המכילים חומר שעשוי לשמש את בית הדין הפלילי הבינלאומי בעת נקיטת צעדים נגד ישראל, כגון פעילות צבאית שנויה מחלוקת במוקדי אוכלוסיה פלסטיניים, או הפרת דיני המלחמה עד כדי ביצוע מה שמוגדר בדין הבינלאומי כפשעי מלחמה. אחרים העלולים למצוא את עצמם עומדים למשפט בישראל הם צלמי עיתונות הנמצאים תדיר באזורי חיכוך צבאיים וכן חיילים המתעדים את עצמם במהלך פעילות שנויה במחלוקת של יחידותיהם, בעיקר במוקדים של אוכלוסיה פלסטינית.
הצעת החוק גם קובעת הטלת מגבלות על מי שפועל מטעם בית הדין ומבקש להיכנס לישראל ועל מי שפועל מטעם בית הדין ומחזיק נכסים בישראל.