אושר בטרומית: חמש שנות מאסר למי שיעביר ידיעות שישמשו את בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג

פטורים מעונש יהיו מי שיוכיחו כי לא היו מודעים לכך שהחומרים שהעבירו לבית הדין ישמשו נגד מדינת ישראל
 
את הצעת החוק הגיש ח"כ עמית הלוי (ליכוד) והיא עברה ברוב של 28 תומכים לעומת חמישה מתנגדים מהסיעות הערביות. לפי המוצע, ייאסר על אזרחים או גופים ציבוריים "לשתף פעולה עם בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג בדרך של העמדת מידע לרשותו". פטור מעונש יהיה אזרח או גוף ציבורי שיוכיח כי לא היה מודע לכך שמידע שהעביר הגיע לשולחנו של בית הדין בהאג ושימש אותו לצורך נקיטת צעדים נגד ישראל וכן יהיה פטור מעונש אזרח או גוף ציבורי שקיבל אישור להעברת המידע מגורם מוסמך בישראל. 
 
עיתונאים העמלים על ביצוע תחקירים צבאיים עלולים להיענש
 
לא מעטים מבין האזרחים העלולים להיענש בשל פעילות זו לכאורה, הם עיתונאים העמלים על ביצוע תחקירים המכילים חומר שעשוי לשמש את בית הדין הפלילי הבינלאומי בעת נקיטת צעדים נגד ישראל, כגון פעילות צבאית שנויה מחלוקת במוקדי אוכלוסיה פלסטיניים, או הפרת דיני המלחמה עד כדי ביצוע מה שמוגדר בדין הבינלאומי כפשעי מלחמה. אחרים העלולים למצוא את עצמם עומדים למשפט בישראל הם צלמי עיתונות הנמצאים תדיר באזורי חיכוך צבאיים וכן חיילים המתעדים את עצמם במהלך פעילות שנויה במחלוקת של יחידותיהם, בעיקר במוקדים של אוכלוסיה פלסטינית.  
 
הצעת החוק גם קובעת הטלת מגבלות על מי שפועל מטעם בית הדין ומבקש להיכנס לישראל ועל מי שפועל מטעם בית הדין ומחזיק נכסים בישראל.
בית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג | צילום יחס"צ.
"סכנה של ממש לישראל"
 
בדברי ההסבר להצעת החוק שהגיש ח"כ הלוי נתב כי "מטרתו של חוק זה היא להגן על חיילי צה"ל, נבחרי ציבור, עובדי ציבור וכל אדם אחר העלול להיפגע מפעילותו של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, בשל עניין הנוגע למעשה או מחדל שנעשו במסגרת עבודתם, שירותם או סיועם למדינת ישראל או לבנות בריתה". עוד נכתב: "ישראל אינה מקבלת את סמכותו של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג. פעילותו של בית הדין מקימה סכנה של ממש למדינת ישראל ולכל הפועלים מטעמה או בשירותה". בתוך כך, ידגש כי ישראל הייתה בעבר בין התומכות בהקמתו של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג המוסמך לדון בפשעים מסוג רצח עם, פשעים נגד האנושות, פשעי מלחמה או פשעים נגד השלום.
 
הצעת החוק גם קובעת שלא יוסגר אדם מישראל לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג ולא תסייע רשות ציבורית בישראל להסגרה שכזו.

מצאתם טעות בכתבה?