אתר האינטרנט של אגודת העיתונאים משתדרג לפורמט חדש ואנו בתקופת הרצה שלאחריה האתר יונגש כנדרש

אלימות נגד עיתונאים | צוותי חדשות 12 ו-13 הותקפו על ידי תושבים בקריית אתא בעת סיקור הפגיעות בעיר

מועצת העיתונות קראה למשטרה "לפעול בנחישות לאיתור והענשת אלה שתקפו את העיתונאים" | עיתונאים זרים שהגיעו לזירה התבקשו להוכיח שאינם עובדים בערוצים 12 ו-13
צוותי חדשות 12 וחדשות 13 הותקפו אמש (שני) באלימות על ידי תושבים בזירת נפילה של רקטה בקריית אתא. צוות חדשות 12 כלל את הכתבת שרון קנובליך, המקליט שי שפירא והצלם צור בידר. הצוות של חדשות 13 כלל את הכתבת קארין קבסה – ויצמן והצלם יובל סייג. שני הצוותים ספגו קריאות גנאי ואף הותקפו פיסית. ציוד הצילום שלהם ניזוק.
 
עדי ראייה סיפרו שהתושבים דחפו, ניסו לחנוק, השמיעו איומים וגידפו את הצוותים של שני הערוצים. קצתם פגעו ובמזיד בציד השידור והצילום. התוקפים השמיעו קריאות בגנות "ערוצי השמאל" ודרשו מהכתבים והצלמים שעסקו בראיון התושבים וצילום הפגיעות שנגרמו ברחוב, להסתלק מהמקום. הצוותים ניסו להתרחק מעט מהתקהלות התושבים, אך לבסוף נאלצו לעזוב את המקום ולהפסיק את סיקור המתרחש. עיתונאים זרים שהגיעו לזירה התבקשו על ידי תושבים להציג להם תעודות עיתונאי, כדי להוכיח שהם אינם עובדים בעבור חדשות 12 ו-13. 
 
גינוי לאלימות
 
בהודעה מטעם חדשות 12 נמסר: "חברת החדשות מגנה בתוקף כל אלימות המופנית נגד עיתונאיה, המבצעים את עבודתם בראש ובראשונה למען הציבור ולמען הבאת המידע לצופים".
 
מטעם חדשות 13 נמסר: "אנו מגנים את התוקפנות נגד הצוות, שכל מטרתו היתה לדווח מציאות ולשקף לציבור את בעיית המחסור במיגון באזור הקריות. הצוות הונחה להגיש תלונה במשטרה ואנו מקווים שרשויות האכיפה ימצו את הדין עם התוקפים ויפעלו למיגור האלימות כלפי עיתונאים". 
 
בתוך כך, גם עמיתם של עיתונאי 12 ו-13, עיתי שלו מערוץ 14 שהותקף גם הוא בעבר, יצא להגנתם של העיתונאים וגינה את "נרמול" תקיפת העיתונאים וכך כתב בחשבונו ברשת X: "אפשר לא להסכים, מותר גם להתרעם, ומחאה היא דבר לגיטימי לחלוטין אבל אין שום מקום לאלימות ולקללות נגד אף אדם ובייחוד נגד עיתונאים שבאים לעשות את עבודתם. זה חשוב לנו כבני אדם, זה חשוב למדינה, זה חשוב לדמוקרטיה בבקשה די!"

אין תוצאות מרתיעות בשטח

מועצת העיתונות והתקשורת בישראל קראה בעקבות זאת למשטרת ישראל "לפעול בנחישות לאיתור והענשת אלה שתקפו את צוות הערוצים 12 ו-13 שהגיעו לזירה של נפילת רקטה בקריית אתא והותקפו על ידי קומץ תושבים". בהודעת המועצה נכתב: כי "פעם אחר פעם פנינו לצמרת משטרת ישראל בדרישה למצות את הדין עם התוקפים ולאפשר לתקשורת למלא את שליחותה גם בשטח רווי מתח וסערה. עד כה – ללא תוצאות מרתיעות בשטח". 

 
במועצת העיתונות והתקשורת מזכירים כי סיכומים ברוח זו הושגו בפגישת נשיא המועצה, שופט בית המשפט העליון בדימוס חנן מלצר עם מפכ"ל המשטרה הקודם, קובי שבתאי, אולם הם לא מומשו בשטח. "זאת ועוד: המפכ"ל המכהן דניאל לוי שנכנס לתפקידו באוגוסט 2024 טרם נענה לבקשה לקיום מפגש עם נשיא המועצה, הדורשת בתוקף ממשטרת ישראל לממש הבטחות להרתעת תוקפים וענישתם המיידית".
 
מכון זולת: להחמיר את הענישה
 
 עוד מסרה מועצת העיתונות והתקשורת שהיא תומכת בצעד שיזם מכון "זולת", המבקש לקדם חוק שיחמיר את ענישתם של תוקפי עיתונאים וצלמי עיתונות וכן ישווה את רף הענישה הקבועה בחוק, לזה המתייחס לתקיפת עובדי ציבור. כיום העונש המירבי על תקיפה עומד על שנתיים ועל שלוש שנים במקרה שהמותקף הוא עובד ציבור.
תקיפת צוותי חדשות 12 ו 13 בקריית אתא | צילום: חדשות 12

מצאתם טעות בכתבה?

דילוג לתוכן