חרף הצהרותיו והתעקשותו של השר קרעי, הלכה למעשה מינויה של ד"ר אודליה מינס ליו"ר הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו, תקוע ואינו יוצא אל הפועל נכון לעכשיו: בית המשפט העליון בשבתו כבג"ץ הקפיא זמנית אתמול (ד') את סמכויותיה של מינס, שמונתה לתפקיד בחודש שעבר. לפיכך, היא משולה ליו"ר ללא כל סמכות ומכאן שאינה רשאית לנקוט צעדים אופרטיביים הנוגעים לרשות השנייה,עד ששופטי בג"ץ יקבלו החלטה אחרת בעניינה.
החלטת בג"ץ התקבלה כמענה לעתירה שהגישה התנועה לאיכות השלטון ובעקבות חוות דעת שהגישה היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה. התנועה דרשה בעתירתה לבטל את מינויה של מינס – מרצה בכירה למשפט בקריה האקדמית אונו – שנעשה, לדבריה, בניגוד לעמדת היועצים המשפטיים של משרד התקשורת.
"מינוי בעייתי שיש צורך לבחון אותו"
בעקבות החלטת בג"ץ, עו"ד אריאל ברזילי המייצג את התנועה לאיכות השלטון בהליך, בירך על ההחלטה ואמר: "החלטת קרעי משקפת את הבעייתיות הרבה במינוי ואת הצורך הדחוף לבחון אותו. זהו צעד חשוב במאבקנו להבטיח כי מינויים לתפקידים בכירים בשירות הציבורי חייבים להיעשות על – פי החוק וכללי המינהל התקינים, ולא עפ"י שיקולים זרים. נמשיך לעמוד על המשמר להגן על שלטון החוק ועל טוהר המידות בשירות הציבורי. אנו סמוכים ובטוחים שבית המשפט יבחן את הסוגיה ויקבל את עמדתנו ועמדת היועמ"שית.
במקביל, היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה – השיבה לעתירה בניגוד לדעתם ועמדתם של שר התקשורת ושרי הממשלה, כי החלטת השר קרעי בנושא ניתנה בחוסר סמכות ונעדרת כל תוקף, מאחר שמינס חסרה את הניסיון הניהולי הנדרש למילוי התפקיד. עוד טענה בהרב – מיארה, כי קיימת מניעה משפטית למינויה של מינס.
חשיבות ציבורית לסוגיית המינוי
השופט אלכס שטיין קבע כי סמכויותיה של מינס יהיו מוקפאות עד לקבלת החלטה אחרת. הוא מסר שעתירת התנועה לאיכות השלטון תידון בהקדם האפשרי בפני הרכב של שלושה שופטים, בשים לב לחשיבות הציבורית והמשפטית של הסוגיה. עוד קבע השופט כי מינס רשאית להגיש תגובה מטעמה עד יום ראשון הקרוב (8.9) .