מאחר שמדובר בהצעה פרטית, היא אינה מחוייבת בחוות דעת של היועצת המשפטית לממשלה, בניגוד להצעות חוק אותן יוזמת הממשלה. הדבר משרת את שר התקשורת בניסיונותיו להשתלט על שוק התקשורת בישראל.
זו אינה הפעם הראשונה שנעשה ניסיון להפריט את התחנה הצבאית (או לסוגרה) והצהרות המצדדות במהלך זה נשמעו מפי אישים שונים, לרבות אלה שכיהנו כרמטכ"לים שרי ביטחון ושרי ממשלה בתפקידים אחרים.
בעבר חיפשו פרוייקטור לסגירת התחנה
באוקטובר 2021, פעל ח"כ שלמה קרעי, עוד בטרם מונה לשר התקשורת, להפרטת התחנה, בנימוק ש"הגיע הזמן לפתוח את שוק שידורי הרדיו וכי אין שום הצדקה לתחנה צבאית במימון ובחסות המדינה". באותה עת חיפש משרד הביטחון מנהל זמני לגלי צה"ל, שיכהן למעשה כמעין פרוייקטור שמשימתו תהיה להביא לסגירת התחנה ולפתיחתה מחדש כתדר המיועד לתכנים לחיילים בלבד.
לפי הצעתו של ואטורי, מועצת הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו תפרסם מכרז שיעניק לזוכה בו רישיון להפעלת תחנת רדיו פרטית בכיסוי ארצי, אשר תשתמש בתדרים שתחנות גלי צה"ל וגלגל"צ משתמשות בהם כיום, אולם פרט לכך, לא יהיה כל קשר בין התחנה החדשה לגל"צ או גלגל"צ שיסימו את דרכן. עוד קובעת ההצעה כי חיילים יפסיקו לשרת בתחנה בתוך שנתיים מאישור החוק. התחנה החדשה לא תקבל מימון ציבורי והיא תוכל לשדר פרסומות והודעות חסות. מובן גם כי ינותק הקשר בינה לבין צה"ל.