אגודת העיתונאים ירושלים היא ארגון עובדים יציג ולפיכך היא זכאית לקבל דמי חבר מחבריה, לרבות מעובדים בתאגיד השידור הציבורי. כך קבע בימים אלה בית הדין האזורי לעבודה בירושלים ובכך דחה עתירה שהגיש גוף מתחרה, ארגון העיתונאים והעיתונאיות, שטען כי רק הוא זכאי לקבל דמי חבר מעובדי תאגיד השידור. בית הדין אף קבע כי "מוטב היה שההליך המשפטי לא היה בא כלל לעולם".
הניסיונות להסדר נכשלו
אגודת העיתונאים ירושלים מזה וארגון העיתונאים והעיתונאיות מזה ניסו להגיע בשנים האחרונות להסכמות ביניהם בעניין ייצוג עובדי תאגיד השידור והזכות לקבל מהם דמי חבר, אולם ניסיונות אלה כשלו והמחלוקת בנוגע לייצוגיות נותרה בעינה.
בעקבות זאת ארגון העיתונאים והעיתונאיות פנה לבית הדין לעבודה, באמצעות עורכי הדין אמיר בשה וגלעד זבידה, בבקשה שיקבע כי אגודת העיתונאים ירושלים אינה ארגון עובדים יציג. לא בפועל ואף לא לפי תקנונה, ולכן אין להעביר אליה דמי חבר. "תאגיד השידור מבקש להכשיר את האגודה, שהיא ארגון פיקטיבי כדי לפגוע במעמד של ארגון העיתונאים והעיתונאיות", טען הארגון בפנייתו.
הארגון גם טען כי התחרות בין שני הארגונים באותו מקום עבודה (יחידת מיקוח) אינה מסייעת ואף מזיקה לאינטרס של העיתונאים בתאגיד השידור ובכלל. עוד טען הארגון כי האגודה הירושלמית היא "בבחינת ארגון נכשל או מתחזה, שכן היא למעשה לא פעילה כלל, והיא בסך הכל עמותת רווחה". הארגון גייס כעד מטעמו את היו"ר לשעבר שלו, יאיר טרצ'יצקי, שטען בין היתר כי לא ייתכן ששני אורגנים יתחרו ביניהם ובכל מקרה אגודת העיתונאים בירושלים אינה ארגון עובדים.
נאבקה על זכויות עובדי רשות השידור
מנגד טענה אגודת העיתונאים ירושלים, באמצעות עורכי הדין לואיז ספורטס ואופיר טל, כי היא מוכרת כארגון עובדים זה עשרות שנים ומייצגת קרוב ל-300 מעובדיו של תאגיד השידור. "טרם סגירת רשות השידור, וגם אחרי סגירתה, אגודת העיתונאים ירושלים נלחמה על זכויותיהם של עובדי התאגיד בכנסת ובבתי המשפט. לפיכך יש לראות באגודה הירושלמית ארגון עובדים ותיק", טענו באי כוחה של האגודה.
במהלך הדיונים נשמעה גפ עדותו של יו"ר אגודת העיתונאים ירושלים לשעבר, אחיה (חיקה) גינוסר, שסיפר על הסכמי עבודה קיבוציים עליהם הוא חתם בשם הארגון. גינוסר גם העיד על מאבקה של אגודת העיתונאים ירושלים נגד סגירת רשות השידור ולמען הצלת משרותיהם של העובדים, יחד עם ההסתדרות. השופט איתם ציין שעדותו של גינוסר נשמעה אמינה, כמו גם עדויותיהם של ממלאי תפקידים אחרים באגודה שסיפרו על מעורבות האגודה ביחסי העבודה ברשות השידור ולאחר מכן בתאגיד השידור.