אתר האינטרנט של אגודת העיתונאים משתדרג לפורמט חדש ואנו בתקופת הרצה שלאחריה האתר יונגש כנדרש

בעקבות התלונות על הטרדות מיניות – דידי הררי הוצא לחופשה מ"רדיו תל אביב" 102fm

תחילה דירקטוריון התחנה העניק לו גיבוי, אולם חזר בו, נוכח הביקורת הציבורית ומחאת העובדים | התסריטאית גלית חוגי, המשדרת בתחנה: "זה שם אותי במקום מגעיל"
בעקבות שורת התלונות אודות הטרדות מיניות לכאורה המיוחסות לדידי הררי, שנחשפו בתחקיר מאת הילו גלזר בעיתון "הארץ" ובפוסט בפייסבוק שפרסמה טימור הררי, השדרן ומנכ"ל רדיו תל אביב הוצא אמש (מוצ"ש) לחופשה. המהלך המשמעתי נגד הררי ננקט אחרי שתחילה גילה דירקטוריון התחנה יחס סלחני לגילויים אודותיו.
 
עם פרסום כתבת התחקיר ביום חמישי שעבר, הכוללת שורת עדויות של סטודנטיות ועובדות צעירות, המספרות על דפוס של הטרדה מינית מצד דידי הררי ועל תחושות של אשמה ובושה שמלוות אותן גם שנים אחר כך, בעלי רדיו תל אביב מיהרו לתת לו גיבוי. "לא מצאנו בסיס לנטען כלפי האיש ולכן הוא ימשיך כרגיל בתפקידיו כמנכ"ל ומגיש בתחנה ללא שינוי במעמדו". הם כתבו. בעלי התחנה אף ציינו בהודעתם כי "העובדות והעובדים מחבקים את הררי".
 
אייל ברקוביץ': לא תומך ולא מחבק
 
ואולם ההודעה נתקלה בביקורת רבה, גם בקרב עובדים בתחנה עצמה. אייל ברקוביץ אמר בתכניתו בתחנה שהיא כנראה תכניתו האחרונה (ברקוביץ הודיע לפני כחודש ימים על עזיבת התחנה, בלי קשר לתחקיר על דידי הררי): "אין עשן בלי אש. לא תומך ולא מחבק מנכ"ל שעושה דברים כאלה". הוא הוסיף:" אם הדירקטוריון מוציא הודעה בשם כל העובדים, עליו לעבור עובד עובד ולשאול אותו אם הוא באמת מחבק את מנכ"ל הרדיו דידי הררי בעקבות התחקיר על הטרדות מיניות שנעשה עליו". 
 

חן ליברמן, המגישה בתחנה מדי יום שישי את התכנית "גומרים הולכים",  הגדירה את הודעת הדירקטוריון "מרתיחה, כאילו קפצה מהאייטיז". "אני לא מבינה מי כתב את זה", אמרה בשידור חי. "אני כמי שמשדרת ברדיו, לא יכולה לשתף פעולה עם האמירות האלה. היה ראוי שיבדקו את הנושא בצורה יותר רצינית ולא יוציאו הודעה כזו שעתיים אחרי שהתחקיר פורסם ולהודיע שהם לא מקבלים מה שכתוב בתחקיר הזה". עוד היא הוסיפה: "יש פה כמות נכבדת של עדויות שאי אפשר להתעלם מהן. מדובר בתחקיר רציני של עיתונאי רציני".

 
"לא רק הטריד אלא תקף אותי מינית"
 
בתוך כך, היום בבוקר פרסמה טימור הרר פוסט בפייסבוק ובו כתבה כי גם היא הוטרדה על ידי הררי: "החלטתי לספר את המקרה בו דידי הררי לא רק הטריד אלא תקף אותי מינית, שחור על גבי לבן, זה קרה מתישהו לפני 15-18 שנים, כשעבדתי במשרד פרסום גדול. זוכרת את הגוף המכווץ שלי כשהוא נצמד אליי ואני מרגישה את איבר מינו. זוכרת שחזר ואמר אפילו התחנן שאבוא איתו לדירה שיש לו ליד. זוכרת יד שתופסת אותי חזק מידי".
תכנית מוזיקה יומית
 
בהודעת רדיו תל אביב נאמר: "בעקבות הפרסומים בעיתונות וברשתות החברתיות, החליטו דירקטוריון רדיו ת"א ודידי הררי על יציאתו לחופשה לאלתר מתפקידו כמנכ"ל התחנה ומהגשת התוכנית. במקומו תתמנה כממלא – מקום מנכ"ל  דייזי אילברט, סמנכ"ל הכספים של התחנה. החל ממחר תעלה בצהריים תכנית מוזיקה יומית".
 
בהמשך ההודעה נאמר כי "הדירקטוריון מבקש להדגיש כי הוא קשוב לרחשי עובדי התחנה. העובדים הם הלב הפועם של רדיו תל אביב וחופש הביטוי הוא נר לרגלינו. כפי שנהגנו עד כה וכך יהיה גם בעתיד – נעשה הכל על מנת לשמור על מרחב עבודה בטוח ומכבד ושמירה על כבודו של כל אדם ועובד בתחנה".
 
עוד כותב הדירקטוריון: "עוברים עלינו ימים לא קלים, אך חשוב לנו שתדעו שאנו פועלים נמרצות בכדי להחזיר לכם את הביטחון ולתת 'קרקע יציבה' שתאפשר לשדר כרגיל ממחר בבוקר, עד כמה שניתן בתקופה זו. 
 
גלית חוגי : איש לא דיבר איתי
 
הבוקר (ראשון) עדיין לא נרגעו הרוחות ברדיו תל אביב, גם לאחר הוצאתו לחופשה של דידי הררי. התסריטאית ואשת התקשורת גלית חוגי, המשדרת את תוכנית הבוקר של התחנה יחד עם גורי אלפי, אמרה, בין היתר, בתכניתה: "היה איזה רגע שבו הדירקטוריון אמר שהתחנה מגבה והעובדים מגבים (את דידי הררי). אני ממש רוצה לספר לדירקטוריון שאני עובדת בתחנה הזאת, ואיש לא דיבר איתי. אז אולי תעברו על מצבת העובדים ותבדקו אצל מי שעובד פה – מי מגבה ומי לא מגבה (…) זה שם אותי כעובדת התחנה הזו במקום מגעיל'. 
 
עוד כתבה חוגי: " גם אם הסיפור הזה אינו פלילי, אני רוצה שבסוף החופשה הזו מישהוא יבוא עם משהוא, איזושהי בדיקה פנימית עם המתלוננות. בואו לפחות תנסו לחדש במה שיש לענות, זה לא ייתכן. לא יכול להיות שזו התשובה. זה פשוט בדיחה. אז קחו את החופשה הזו ובסופה – בואו תגיעו למסקנה אחת חדשה בעקבות מה שקרה".

מצאתם טעות בכתבה?

דילוג לתוכן