אתר האינטרנט של אגודת העיתונאים משתדרג לפורמט חדש ואנו בתקופת הרצה שלאחריה האתר יונגש כנדרש

בעקבות פיצוץ הביפרים: חדשות 12 הגדילה את הפער ביחס למהדורות המתחרות

דובר המשטרה זועם על שאילתא של הכתב יוסי מזרחי: עבר כל גבול
ברקע עליית המתח הביטחוני בשל פיצוצי הביפרים של אנשי חיזבאללה, מהדורת "חדשות 12" רשמה אמש פער גדול מהרגיל בשיעור הצפייה לטובתה, ביחס למהדורות בערוצים המתחרים. גם בקרב התוכניות המשודרות בשעות שלאחר מכן, ערוץ 12הוביל בפער מרשים לעומת הערוצים האחרים.
 
מהדורת החדשות המרכזית של ערוץ 12, בהגשת יונית לוי, השיגה נתון צפיית שיא: כ-19.7%, יותר מכפול מהנתון שרשמה מהדורת החדשות של ערוץ 14 – 8.4%. "חדשות 13" הגיעה למקום השלישי עם 7.3%, בעוד מהדורת "חדשות הערב" של כאן 11, נותרה עמוק בתחתית עם 4.1%. 
 
גם בקרב התוכניות שלאחר מהדורות החדשות (פריים טיים) קשת 12 מובילה בביטחה: "המירוץ למיליון" בהנחיית יהודה לוי גרפה נתון נאה: 19.0% ואחריה, במרחק ניכר, "משחקי השף" ברשת 13 עם 10.6%. שלישית: "הפטריוטים" בערוץ 14 עם 8.8% והאחרונה "המפקדת" בכאן 11 עם 4.0%. 
 
בקרב התוכניות המשודרות מאוחר בלילה (לייט נייט), "ערב טוב עם גיא פינס" בקשת 12 הובילה אמש עם 10.3%, שנייה "הצינור" ברשת 13 עם 8.5% ואחריהן בדירוג "היום שהיה" ברשת 13 עם 6.4%, "אברי וחמו" בקשת 12 עם 6.3%, "חדשות הלילה" בערוץ 14 עם 3.4% ונועלת את הטבלה "חדשות הלילה" בכאן 11 עם 2.4%.
דובר המשטרה: הכתב יוסי מזרחי רודף אותי
 
דובר המשטרה החדש, סנ"צ אריה דורון, טוען שכתב חדשות 12 יוסי מזרחי רודף אותו, וזאת, בעקבות "שאילתא מוזרה", כדבריו, שמזרחי העביר אליו. 
 
בראיון לרדיו "גלי ישראל" סיפר דורון כי השאילתא שקיבל מהכתב נגעה להפקת אזכרה פרטית לבנו.
 
דורון סיפר בשידור: "הבן שלי, ילד בן 18, תלמיד כיתה י"ב, נפטר כתוצאה ממחלת הסרטן לאחר שסבל מארבעה גידולים בגזע המוח. ילד שקברתי אותו וחצי מגופי נקבר ביחד איתו. יוסי מזרחי בחר ברדיפה האישית שלו לשלוח שאילתא למשטרת ישראל, בשאלה האם נכון שמשטרת ישראל העבירה כסאות ואוהל לאזכרה של בני המת. אם זו לא רדיפה נגד משטרת ישראל – אז מהי רדיפה? הוא מזרחי עבר כל גבול. 
 
 מזרחי: רק שאלתי. כלל לא פירסמתי 
 
בתגובה כתב מזרחי בין היתר ברשת X: "קיבלנו עשרות פניות מאזרחים, שכנים, שוטרים וקרובי משפחה אודות אריה דורון. אחת הטענות עסקה  בהפקה משטרתית שלמה, לאזכרה פרטית של קרוב משפחתו שנפטר לפני שנים, עוד לפני שהוא בכלל הצטרף למשטרה. מדובר בארבעה שוטרים עם רכב רתום לעגלה וציוד רב, שהגיעו באמצע יום העבודה ופרסו בביתו שבקציר את הכל לטובת אזכרה פרטית. למחרת שבו השוטרים לפרק הכל. 
 
"בכירים במשטרה הסבירו לנו שמדובר בעבירה על נהלים וכי המשטרה כגוף ציבורי לא נוהגת לסייע לשוטרים או קצינים בהפקת אזכרות פרטיות. ביקשנו תגובה לעניין זה וכן שאלות רבות נוספות. לבסוף התרכזנו בנושאים אחרים ועניין האזכרה כלל לא פורסם, עד שסנ"צ דורון בעצמו החליט לפרסמו ושיקוליו עימו.
 
"אדגיש שוב: המשטרה לא מממנת אזכרות לבני משפחה של שוטרים ובוודאי לא מפיקה אזכרות לבני משפחה של  אנשים שהיו אזרחים בעת מותם, ועדיין, החלטתי לא לפרסם ואני משתתף בצערו של סנ"צ דורון", כתב מזרחי.  

מצאתם טעות בכתבה?

דילוג לתוכן