"לא נעצר מעולם בידי שב"כ"
לטענת חדשות 12 וגיא פלג, "מדובר בשקר מוחלט ובפרסום שקרי, פוגעני וחמור, שכל מטרתו פגיעה בחברת החדשות ופלג". לפי הנטען בתביעה, "האמת העובדתית היא כי פלג מעולם לא נעצר על ידי שב"כ, לא הוחזק אי פעם במתקן חקירות של שב"כ, לא נמנע ממנו לראות עו"ד וממילא לא הוטל צו איסור פרסום על שאר פרטי החקירה, שלא היתה ולא נבראה".
לפי התביעה, "השמועות על מעצרו, כביכול, של התובע עשו להן כנפיים והגיעו לידיעת רבים מאוד בציבור והדבר עורר שאלות רבות שהופנו לתובע, לבני משפחתו, לרבות ילדיו, לעמיתיו למקצוע, לחברים ומכרים שלו וכן לעובדי התובעת.
"הוסיף חטא על פשע"
עוד טוענים חברת החדשות ופלג כי למחרת הפרסום הזה, "מגל הוסיף חטא על פשע ובמקום להבהיר שהפרסום שקרי לחלוטין – הוא חזר על הדברים והוסיף: "'רוצה להבהיר: הציוץ הזה הוא פייק! כן נתנו לו להיפגש עם עורך דין'".
לטענת חברת חדשות 12 ופלג, "תוכנם של הפרסומים הדיברתיים והעובדה שהנתבע המשיך לפרסם טענות כוזבות גם בפרסום הדיבתי השני, מבלי להבהיר כי הדברים אינם אמת, מעידים כי הם פורסמו מתוך כוונה מיוחדת לפגוע בתובעים ובשמם הטוב, ביושרם, במונטין המקצועי שלהם ובעשייתם העיתונאית". חברת החדשות דורשת בתביעתה להסיר את כל הפרסומים, לפרסם תיקון והכחשה על ידי מגל ולפצות את פלג והחברה במיליון שקל.
מגל הגיב על התביעה בחשבון הטוויטר שלו בציוץ הומוריסטי: "מודה, קראתי את כתב התביעה של גיא פלג ותבהלה 12 נגדי, והוא בדיחה יותר מצחיקה מהציוץ שלי".