גלעד שלמור סירב לפניית רגב להנחות את טקס הדלקת המשואות

שלמור נימק סירובו בשל "אילוצים אישיים" | מסתמן כי ליטל שמש מערוץ 14 תאות להנחות את טקס הדלקת המשואות
כתב חדשות 12 גלעד שלמור דחה היום (חמישי) את פנייתה של שרת התחבורה והממונה על הטקסים הממלכתיים – מירי רגב, להנחות את טקס הדלקת המשואות ביום העצמאות הקרוב. שלמור היה אמור להנחות את הטקס יחד עם כתבת ערוץ 14 ליטל שמש, שצפויה להסכים להצעה. 
 
שלמור נימק את סירובו להנחות את הטקס ב"אילוצים אישיים". גורמים המעורבים בהפקת הטקס היו משוכנעים ששלמור יאות להצעה והחלו בהכנות לכך שהוא ושמש ינחו בצוותא וזאת בהסתמך על תגובתו הראשונית של שלמור, לפי הוא "שוקל את ההצעה". 
 
רגב פסלה מועמדים המזוהים עם המחאה
 
על שולחנה של רגב הונחו שמות נוספים של מנחים אפשריים, כגון השחקן והדוגמן יהודה לוי והשחקנית – הדוגמנית אגם רודברג  – שניהם זוכי פרסי האקדמיה הישראלית לרולנוע ולטלוויזיה ופרס מסך הזהב. כן עלו גם שמותיהן של שחקנית הטלוויזיה והדוגמנית אילנית לוי-שדה והזמרת מירי מסיקה, אולם רגב דחתה את השמות הללו, הידועים כמי שמזוהים עם מתנגדי ראש הממשלה בנימין נתניהו ואשר קראו לקיום מחאות נגד מדיניותו, בעיקר לאחר פרוץ המלחמה.
 
לעומת זאת אישרה רגב את בחירתו של גלעד שלמור להנחיית טקס המשואות, אולי כהמשך לכל שאשתקד, לצד מגי טביבי, מגישת מהדורת החדשות של ערוץ 14, הנחה את הטקס גם חברו של שלמור לחדשות 12, תמיר סטיינמן. שלמור כאמור, דחה בנימוס את ההצעה ונימק זאת בשל "אילוצים אישיים", כאשר לא ברור אם אכן מדובר בסיבה זו או ברצונו לשגר מסר של ביקורת כלפי מהלכי הממשלה.

ליטל שמש, שלפני שנה הוציאה את ספרה הראשון "כמה שווה יהודי מת" בהוצאת "סלע מאיר הימנית, הינחתה ב-27 באוקטובר 2024 את טקס האזכרה הממשלתי לנרצחים באירועי השבעה באוקטובר. בשנת 2023 הינחתה יחד עם עופר חדד מקשת 12 את טקס פרס ישראל ביום העצמאות ה-75'. באותה שנה היא נשכרה כפזנטורית של משרד התחבורה.

מצאתם טעות בכתבה?