אתר האינטרנט של אגודת העיתונאים משתדרג לפורמט חדש ואנו בתקופת הרצה שלאחריה האתר יונגש כנדרש

ההחלטה בעניין מינוי מנכ"ל חדשות 13 תידחה עד לאחר החגים

שני המועמדים לתפקיד שנותרו במירוץ הם ערן טיפנברון וטלי בן עובדיה | סוגיית המינוי דחופה במיוחד נוכח דשדושה של מהדורת חדשות 13
דירקטוריון רשת 13 אינו מצליח להחליט על זהות המנכ"ל החדש של חדשות 13, אף כי חלפו כבר יותר מחמישה שבועות מאז עזיבתה של יוליה שמאלוב ברקוביץ' את התפקיד. כך מוסר העיתונאי דוד ורטהיים, עורך וואלה ברנז'ה. 
 
הסיבה, לדבריו: מחלוקת בין חברי הדירקטוריון לגבי שני המועמדים לתפקיד שנותרו לאחר ה"סינון" הראשוני: ערן טיפנברון – בעבר עורך Ynet וערוץ הכנסת וכיום העורך הראשי של אתר וואלה, וטלי בן עובדיה – ממקימי חברות החדשות של הערוצים 2 ו-10, יוצרת סרטי תעודה ולשעבר עורכת התכנית "זמן אמת" בתאגיד השידור. ההחלטה למנות מנכ"ל לחדשות 13 תידחה עד לאחר החגים כאשר לא מן הנמנע שבסופו של דבר ייבחר מועמד שלישי, כמעין פשרה "מפא"יניקית". 
 
אייל דה פאו משמש ממלא מקום זמני
 
בינתיים יו"ר דירקטוריון חדשות 13, אייל דה פאו, משמש כממלא מקום המנכ"ל, עד למינויו של מנכ"ל קבוע. בתוך כך, אוהד כהן ימשיך בתפקידו כסמנכ"ל התוכן של חדשות 13. 
 
מהדורות החדשות של ערוץ 13 אינן רושמות הישגים מבחינת שיעורי הצפייה, מה שמגביר את הדחיפות במינוי מנכ"ל קבוע לחברת החדשות. אמש, למשל, ניצבה חדשות 13 במקום השלישי במידרוג עם 7.2%, אחרי מהדורת החדשות של ערוץ 14 ולפני חדשות 11 שדורגה אחרונה. יום שידורים אופייני. אגב, התכנית "אזור מלחמה" בהגשת רביב דרוקר, המשודרת ברשת 13 הגיעה אמש לנתון צפייה גבוה במיוחד 8.5%. כזכור את התוכנית הזאת החליטה הנהלת רשת 13 להסיר מלוח המשדרים בתקופת כהונתה בת שלושת החודשים של המנכ"לית שמאלוב ברקוביץ' (החלטה שבוטלה לאחר עזיבתה של האחרונה).
ערן טיפנבורן | צילום מעמוד הפייסבוק הפרטי וטלי בן עובדיה בכנס אילת לעיתונות 2016 | צילום: אגודת העיתונאים תל אביב

"גל שקט" להתרעות
 
ביום הכיפורים ישביתו גופי השידור בישראל את שידורי הטלוויזיה והרדיו, בעוד ששירותי ה-VOD יוגבלו לצפייה בתכנים שהמשתמשים ישמרו מבעוד מועד או לתכנים שיופיעו לאחר "חיפוש" בתפריטי הישומונים של ספקי התוכן וערוצי הברודקאסט ישדרו במתכונת "גל שקט", שיאפשר קבלת התרעות במקרה של אזעקות והתרעות. עם זאת, לנוכח המתיחות הביטחונית המוגברת ייתכן שתהיה פריצה לשידור בזמן אמת במהלך יום הכיפורים וזאת במידה וייווצר מצב חירום שיוגדר כ"חריג". כך אירע בשבת ה-6 באוקטובר 73', שבה פרצה מלחמת יום הכיפורים ושידורי הרדיו (לא הטלוויזיה) החלו מיד לאחר שנשמעה האזעקה ברחבי הארץ.

מצאתם טעות בכתבה?

דילוג לתוכן