הזוכים: עיתונאית "ידיעות אחרונות" סמדר פרי, פרופ' יחיאל לימור, פרשן חדשות 12 אלמוג בוקר וכתבת "ישראל היום" מיטל יסעור בית-אור
אגודת העיתונאים בתל אביב תעניק פרס מפעל חיים לעיתונאית ופרשנית "ידיעות אחרונות" סמדר פרי ולחוקר התקשורת והעיתונאי פרופסור יחיאל (חיליק) לימור – חבר נשיאות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל וכן יושב ראש בית הדין לאתיקה של המועצה. פרסי מצוינות יוענקו למיטל יסעור בית-אור מ"ישראל היום" ולאלמוג בוקר מ"חדשות 12". הפרסים יוענקו במסגרת כנס אילת לעיתונות ה-17 שיערך בין ה-02 ל-05 בנובמבר 2025.
פרס מפעל חיים לעיתונאית ופרשנית "ידיעות אחרונות" סמדר פרי, יוענק לה כהוקרה על פעילותה רבת השנים, ההערכה הרבה שהיא זוכה לה וכמובן תשוקתה למקצוע והבנתה העמוקה את המגמות והתמורות במזרח התיכון, כל אלה לצד קשריה הענפים במדינות ערב. פרי החלה את דרכה כמתרגמת בטלוויזיה הישראלית ובעיתון "על המשמר", שבו סיקרה את העולם הערבי, לרבות הסכם השלום עם מצריים. בשנת 1975, עורכו האגדי של "ידיעות אחרונות", דב יודקובסקי הציע לה לכתוב מדור שהעניק לו את השם "מצידו האחר של הגבול" ומאז ועד היום, במשך כחמישים שנה, היא משמשת כעיתונאית ופרשנית בכירה לענייני העולם הערבי בעיתון.
כנס אילת לעיתונות ה-17 יערך במרכז הכנסים של מלון "הרודס" באילת, מרשת פתאל. כמדי שנה, הכנס יארח יותר מ-1,000 איש, בהם ראשי מערכות התקשורת, עורכים כתבים, אנשי אקדמיה, דוברים, שרים וחברי כנסת מכל הקשת הפוליטית. הכנס מהווה במה יחודית לדיון ציבורי אודות תפקידה של התקשורת בדמוקרטיה הישראלית, במיוחד ברקע המלחמה.
סמדר פרי מראיינת את המלך עבדאלה (טרם המלכתו) | צילום: שלום בר טל – ידיעות אחרונות
פרס נוסף בעבור מפעל חיים יוענק לעיתונאי וחוקר התקשורת – פרופ' יחיאל (חיליק) לימור, שהחל את הקריירה שלו בשבועון צה"ל "במחנה", עבד במשך שנים רבות ב"מעריב", והיה מקימי מחלקת החדשות בגלי צה"ל. פרופ' לימור הוא חבר נשיאות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל וכן יושב ראש בית הדין לאתיקה של המועצה. הוא נחשב מומחה בתחום "מועצות עיתונות" או ארגונים דומים להם בעולם ומתוקף כך היה שותף לכתיבתם של תקנוני אתיקה עיתונאית בעבור גופים שונים ובהם תקנון האתיקה העדכני של מועצת העיתונות. לימור הקים ועמד בראש בית הספר לתקשורת באוניברסיטת אריאל ובמכללה האקדמית ספיר והוא מחלוצי הוראת התקשורת באקדמיה הישראלית. הוא כתב וערך עשרות ספרים מקראות לימוד ומאמרים אקדמיים.
פרופ' יחיאל (חיליק) לימור | צילום: ראובן קסטרו
פרס לתחקירים ובריאות יוענק לעיתונאית מיטל יסעור בית-אור, כתבת "ישראל היום", שסיקרה באופן נרחב ומעמיק את העומס חסר התקדים המוטל על מערכת הבריאות עקב ארועי השבעה באוקטובר והמלחמה המתמשכת בצד הבעיות "הרגילות" והשחיקה רבת השנים. עבודתה איפשרה להעלות את המודעות לאתגריה של מערכת הבריאות, לשפר את תפקוד בתי החולים ולהביא לשינויי מדיניות בתחום זה.
מיטל יסעור בית-אור, כתבת הבריאות של ישראל היום | צילום: אריק סולטן
פרס איכות והמצוינות בשידורי חדשות ואקטואליה, יוענק לעיתונאי אלמוג בוקר, פרשן הדרום של "חדשות 12". בוקר מתבלט בסיקורו המקצועי, האמיץ והעקבי – החל מפלישת מחבלי ה"נוחבה" של "חמאס" לנגב המערבי בשבעה באוקטובר 2023, והן בפרשנויותיו המעמיקות. תרומתו לשיח הציבורי ויכולתו לייצג קול שלעתים נשאר בשוליים – הם שמצדיקים, לפי נימוקי אגודת העיתונאים בת"א, את זכייתו בפרס מטעמה לשנת 2025.
בין הישגיו של בוקר בשנה החולפת: חשיפתו בתוכנית "אולפן שישי" כי הרמטכ"ל אייל זמיר הזהיר כי כיבוש עזה עלול להיות מלכודת מוות; חשיפת תוכן המפגשים שערכו השר רון דרמר ובכירי ממשלה אחרים עם משפחות החטופים וכן תיעוד בלעדי של ישראלים שבמשך כחצי שנה מתכננים לשוב ולהתנחל ברצועת עזה.
אלמוג בוקר בשכונת הצעירים בכפר עזה | צילום: חדשות 12
כנס אילת לעיתונות, מייסודה של אגודת העיתונאים בתל אביב, ייערך זו השנה ה-17 והוא מהווה במה מרכזית לשיח אודות תפקידה של התקשורת בדמוקרטיה הישראלית. במהלך ימי הכנס שייערך במרכז הכנסים של מלון "הרודס" באילת, יערכוו כ-21 פאנלים שיעסקו בנושאים אקטואליים, בהם: שיקום ההרתעה הישראלית, סוגיית אי השוויון בנטל, השפעת המלחמה המתמשכת על תקציב המדינה, הבחירות הקרובות, משפטו של בנימין נתניהו, מהפכות בשוק התקשורת, המאבק בפשיעה, אמון הציבור במוסדות המדינה, עיתונות חרדית ויחסי יהודים -ערבים.
יוסי בר-מוחא, מנכ"ל אגודת העיתונאים ויו"ר כנס אילת לעיתונות: "כנס אילת ה-17 לעיתונות יערך השנה בסימן המלחמה המתמשכת בתוכנו וסביבנו. כמדי שנה, כולנו נמצא את הזמן למבט פנימה והחוצה – מעל הבמה המרכזית של התקשורת בישראל. נדון על תפקידנו בעיצוב השיח הציבורי, המאבק על אמון הציבור והמהפכה המתחוללת בעולם התקשורת".