אתר האינטרנט של אגודת העיתונאים משתדרג לפורמט חדש ואנו בתקופת הרצה שלאחריה האתר יונגש כנדרש

היו"ר ועוד ארבעה חברי מועצה פורשים היום | מועצת תאגיד השידור משותקת

במכתב פרידה, יצא היו"ר הפורש, גיל עומר - נגד "שנאה יוקדת לתקשורת ולאנשיה". עוד כתב: "מקווה שהניסיונות לחבל בהישגי התאגיד ובעצמאותו לא יצלחו"
יו"ר מועצת תאגיד השידור, גיל עומר, שיגר היום (שני) מכתב פרידה לעובדים לרגל פרישתו מהתפקיד, לאחר תקופת כהונה בת שמונה שנים.
 
בנוסף לעומר, מסיימים את תפקידם עוד ארבעה מחברי המועצה ובשל כך, תאגיד השידור הציבורי יוותר ללא הגוף האמון (לפי האמור בחוק השידור הישראלי) על קביעת מדיניותו והפיקוח על פעילותו, שכן למועצה בהרכבה החסר אין את מספר החברים המינימלי הדרוש לצורך תפקודה התקין. הארבעה הם פרופ' דוד אלכסנדר, אהובה פיינמסר, פרופ' מנחם בן ששון ומיכל רפאלי – כדורי. 
 
 קרעי מעוניין בחילופי גברי במועצה
 
 פרישתו המשמעותית של היו"ר עומר וארבעת חברי המועצה, משרתת את מדיניותו של של שר התקשורת, שלמה קרעי, המעוניין לבצע חילופי גברי במועצה ולשם כך דאג למנות לוועדת האיתור לבחירת חברי המועצה החדשים, גם יו"ר חדש – השופט בדימוס משה דרורי, (שאף עניין מינוי תלוי ועומד בבג"ץ בימים אלה). בתוך כך, בציוץ ארוך העוסק בשלל עניינים שעל הפרק בתחום התקשורת כתב השר קרעי בחשבונו ברשת X: "אני תומך חד משמעית בהפרטת התאגיד ועד שזה יקרה בעמידה בדרישות החוק של איזון ומגוון בשידוריו. זה תהליך מורכב ואני פועל בו בכמה זירות: 1. מועצת התאגיד הולכת הביתה השבוע ובינתיים יצחק עמית מקפיא את מינוי המועצה החדשה. אבל ננצח בסוף. לא תהיה להם ברירה. 2. ⁠שני חוקים שקדמתי ועברו בטרומית, אחד של חה״כ קלנר לפיקוח על תקציב התאגיד ואחד של חה״כ בוארון להעברת התקציב לתקציב המדינה כולל החלטת ועדת שרים להקטין למינימום את תקציב החדשות והאקטואליה. ממתינים לדיון בוועדת הכלכלה. 3. ⁠החלטת ממשלה שהעברתי לפני שבועיים לקיצוץ 15% בתקציב התאגיד כבר בתקציב 2025. ממתין למשרד האוצר שיעביר טיוטה של החוק לחוק ההסדרים. 4. ⁠נתתי למספר חברי כנסת את החוק שלי להפרטת התאגיד אבל עד כה לא העלו אותו לוועדת שרים לחקיקה. אולי גם זה יקרה בקרוב. תלחצו גם עליהם. תמיכתי מובטחת. יש הרבה גורמים שעוצרים מהלכים בנוגע להפרטת התאגיד בכלל והחדשות והאטואליה שלו בפרט, אני אומנם שר התקשורת אבל צריך חקיקה בכנסת. בלעדיה, הייעוץ המשפטי לממשלה כבר כתב לתאגיד שאין לי שום סמכות להתערב. שלחתי כמה וכמה מכתבים על הטייה והסתה ולא עזר כלום".
במכתב פרידתו כתב עומר: היום אני מסיים את תפקידי כיו"ר מועצת תאגיד השידור הישראלי. זכיתי להימנות עם מקימי הארגון המפואר הזה, להתוות את מדיניותו ואת דרכו. ניתן כעת להצהיר בגאווה, כי בישראל יש שידור ציבורי משגשג ומצליח, שעשה לעצמו גם שם עולמי (…) הדרך היתה פתלתלה, מורכבת, רצופת אתגרים ולעתים מאכזבת. מועד פתיחתו של התאגיד נידחה שוב שוב. מהמורות הקשיים צצו ועלו, עד שלעיתים היה נידמה כי החלום יישאר על הנייר בלבד".  
 
פגישות ליליות ודרמטיות
 
 עומר כתב עוד: "מצאתי את עצמי במצבים יוצאי דופן שלא העליתי בדעתי שאהיה חלק מהם. אחדים מהם היו מהותיים ומאתגרים: פגישות ליליות ודרמטיות שנקבעו " מהרגע להרגע", דיונים מראתוניים בכנסת, בג"צ נגד חוק פיצול התאגיד, ישיבות תקציב ארוכות, התלבטויות מורכבות על הדרך שבה יש לנווט את הספינה ולשמור על עצמאותה, קליטת מאות עובדי רשות השידור בן יום, מעבר לבית התאגיד בבניין החדש בירושלים, אתגר אירוח האירוויזיון בישראל שהיה מלווה באין סוף דרמות, התמודדות עם משברי בריאות עולמי ומלחמה מטלטלת, משבר בממשקי מועצה והנהלה ועוד אין סוף רגעים בלתי נשכחים". 
 
עוד הוא הוסיף: " לא הכל מושלם. בוודאי יש מה לתקן, לשפר ולייעל, אך חובה לעשות זאת תוך שמירה מוחלטת על עצמאות התאגיד, חופש העיתונות, הביטוי והיצירה, מתוך הכרה בחשיבותו של השידור הציבורי במשטר דמוקרטי ולא מתוך שנאה יוקדת לתקשורת ולאנשיה. כולי תקווה שהניסיונות לחבל ולפגוע בהישגי התאגיד ובעצמאותו, לא יצלחו".

מצאתם טעות בכתבה?

דילוג לתוכן