השדרן והעורך המוזיקלי יורם יצחק ואזאנה | צילום: TV-NET
התגורר בתחנה עקב משבר משפחתי
ההנהלה לא הסתפקה בהכחשת זכאותו של ואזאנה לרכיבי הפיצוי שדרש, אלא הגישה תביעה נגדית נגד העובד לשעבר, באמצעות עו"ד דוד בכור, שבה טענה כי אם בית הדין יכיר באיש כעובד מן המניין במשך כל שנות העסקתו, דווקא יהיה צורך לחייב אותו להשיב כספים ששולמו לו כעצמאי, שהיו גבוהים יותר מהכספים ששולמו לעובדים מן המניין. זאת ועוד, לפי חישוב שערכה הנהלת התחנה, על ואזאנה בכלל להשיב לה כ-300,670 שקל, בצירוף דמי שכירות בסך 96,000 שקל וכן פיצוי בסך כ-50,000 שקל בגין תקופה שבה התגורר במבנה תחנת הרדיו (בשל משבר משפחתי אליו נקלע) וכן בגין נזק שנגרם לתחנה עקב הפרת ההסכמות בינה לבינו.
ואזאנה טען כי למרות שהעסקתו ברדיו 90FM הוגדרה כ"התקשרות עם נותן שירותים חיצוני", הרי שבפועל הוא היה עובד לכל דבר ועניין של התחנה, בלא כל הבדל משאר שכיריה הקבועים: הוא עבד במשרה מלאה ובמשמרות ושולם לו שכר בהתאם לעבודתו בפועל. הוא קיבל שכר קבוע מדי 9 בחודש, כשאר העובדים; כבר בתחילת עבודתו הוא קיבל תלוש שכר שבו נרשמה יתרת ימי החופשה שלו וכמו כן הוא היה נתון למרותם של מנהלי התחנה בכל שנות ההתקשרות. כל עבודתו נעשתה במתקני התחנה תוך שימוש בציוד השייך לה ובפועל הוא היה תלוי בתחנה לפרנסתו. ואזאנה הצהיר כי בכל תקופת העסקתו בתחנה הוא הגיש למנהליה רק פעמיים חשבוניות. הוא גם הציג לבית הדין ראיות לכך, כי למעשה היה עובד רגיל בתחנה, עד לפיטוריו ממנה.
לעומת זאת הנהלת התחנה טענה כי ואזאנה לא היה שכיר שלה, אלא קבלן עצמאי עד לשנת 2017. לטענתה, ואזאנה ואחיו היו בעלי חברה שסיפקה שירותים לתחנה, בכפוף להנפקת חשבוניות. "התובע ניהל את סדר יומו, סיפק שירותים גם לארגונים אחרים ולא היה נתון למרותה של הנתבעת", טענה הנהלת התחנה.
בית הדין קיבל את עדותו של אהרון אורגד כמהימנה
עד התביעה המרכזי היה המנכ״ל לשעבר של רדיו 90, אהרון אורגד (אחיו של בעלי התחנה, אלי אורגד), שערך את הסכם העבודה עם ואזאנא ואישר כי השדר הפופולארי עבד שעות רבות מדי יום, ״מבוקר עד לילה״ כפי שציטטה השופטת בפסק הדין, ואף תיפקד כעורך מוזיקה ובשנתיים האחרונות לעבודתו בתחנה, גם כמפקח טכני ראשי. בית הדין קיבל את עדותו של אהרון אורגד כמהימנה.
בתגובה לזכיתו בתביעה, אמר ואזאנא: ״לאחר שנים של עינוי דין בצד יחס מחפיר מצד בעלי התחנה אלי אורגד, הצדק יצא לאור ותביעתי נתקבלה ברובה המכריע. אנשי רדיו רציניים צריכים להדיר רגליהם מתחנה שבעליה מטיף לאחרים אולם מנע שכר ותשלומים כפי שנקבע בפסק הדין. אני מודה למנכ״ל לשעבר של התחנה, אהרון אורגד, אדם ישר והגון שהעיד אמת מוחלטת אודות חלקי בעבודת הרדיו באותם ימים״.
התביעה הנגדית לא נסמכה על ראיות
השופטת גרשון-יזרעאלי השתכנעה באמיתות רוב טיעוניו של ואזאנה וקיבלה את תביעתו ולעומת זאת היא החליטה לדחות במלואה את התביעה שהגישה הנהלת התחנה נגד ואזאנה להשבת הסכומים שהיא שילמה לו ביתר, לשיטתה. "התביעה לפיצוי היא סתמית ולא נסמכת על ראיות. הנהלת התחנה לא פירטה אילו הסכמות הופרו, לא הוכיחה נזק שנגרם לה ולא כימתה את נזקיה, אם היו", קבעה השופטת.
השופטת אף חייבה את הנהלת רדיו 90FM לשלם לוואזאנה תמורה בעד עבודה בשעות נוספות בסך 185,545 שקל; השלמת פיצויי פיטורים בסך 66,133 שקל; דמי הבראה בסך 11,171 שקל; פדיון חופשה בסך 22,891 שקל ופיצוי חלף הפקדות לפנסיה בסך 21,799 שקל ובסך הכל 307,539 שקל. היא גם חייבה את הנתבעת בתשלום הוצאות משפט בסך כ-30 אלף שקל.