מועצת העיתונות והתקשורת דורשת לפטר את קרעי: "אינו מבין מהו חופש העיתונות"

המועצה קוראת לראש הממשלה לפטר את שר התקשורת בשל הוראתו הפזיזה להחרמת של ציוד השידור של סוכנות הידיעות AP האמריקנית וההתקפלות המהדהדת לאחר שננזף
מועצת העיתונות והתקשורת בישראל קראה היום (ד') לראש הממשלה בנימין נתניהו להעביר מתפקידו את שר התקשורת שלמה קרעי, בשל "כשליו בתחום עליו הוא מופקד".
 
בהודעתה שפרסמה מהמועצה, נכתב כי "לכל אורך דרכו גילה השר קרעי חוסר הבנה למהותו של חופש העיתונות במדינה דמוקרטית, דבר שיש לכבדו ככל האפשר גם בעת לחימה ומצוקה". עוד נאמר בהודעה כי "די בפרשת החרמת ציוד השידור של סוכנות הידיעות AP כדי להצדיק את המסקנה כי לא ראוי שהשר קרעי ימשיך בתפקידו וזאת לאחר שראש הממשלה הורה לו להחזיר את הציוד שהוחרם לסוכנות הידיעות האמריקנית-AP בעקבות פניות רבות שנעשו אליו, לרבות זו של המועצה. הנזק שגרם יוכל לבוא על תיקונו רק בהחלפתו של האיש במי שמבין או מבינה את מהות התפקיד".
 
היפוך מגמה
 
פרשת החרמת ציוד השידור אמש (ג') של סוכנות AP בידי פקחי משרד התקשורת, הסתיימה בהיפוך מגמה שעות אחדות בלבד לאחר שהחלה, כאשר ראש הממשלה נתניהו הורה לקרעי לסגת מהפעולה שנקט נגד סוכנות AP בלא כל התיעצות עמו, בניגוד גמור לאמור ב"חוק אל ג'זירה" ולהחזיר לידיה את הציוד שפקחי משרד התקשורת החרימו. נתניהו נאלץ לנקוט בצעד זה בעקבות ביקורת וגינויים בעולם, לרבות מפי גורמים בבית הלבן, על צעדו של שר התקשורת, אולם הנזק התדמיתי לישראל כבר נעשה.
 
פקחי משרד התקשורת טענו כי המצלמות וציוד השידור של AP שהוצבו על מרפסת דירה בשדרות סיפקו תכנים לערוץ אל ג'זירה, שעל פי החלטת הממשלה והחוק שהתקבל בכנסת בראשית החודש, נאסרה פעילותה בישראל.
 
סוכנות AP מחתה מיד על החרמת הציוד וסגירתה בפועל של עמדת שידוריה הצופה לקו הרקיע של רצועת עזה. לורן איסטון, סגן נשיא בסוכנות, טען כי "הסגירה לא היתה מבוססת על תוכן השידורים, אלא על ניצול לרעה של החוק הישראלי החדש נגד כלי תקשורת זרים".
"מידרון חלקלק" 
 
דוברת הבית הלבן, קצרין ז'אן פייר, אמרה בהשיבה לשאלת כתב AP, כי הממשל "מודאג" מהצעד של משרד התקשורת הישראלי. היא הדגישה את חשיבות העבודה והחופש העיתונות בעולם. 
 
גם איגוד העיתונאים הזרים בישראל הביעה "דאגה" מההחרמה, "שנועדה לחנוק את התקשורת". ההתאחדות מזהירה מפני "מדרון חלקלק" העלול למנוע סוכנויות ידיעות בינלאומיות נוספות לספק שידורים חיים מעזה". 
 
בתוך כך, גם ברגע זה למרות ההצהרות הבומבסטיות של השר קרעי בדבר מניעת שידורי אל ג'זירה בישראל והחוק הבעייתי למניעת פעילותה ושידוריה, ניתן לצפות בשידורי הרשת הקטארית באנגלית ובערבית באמצעות פלטפורמת הוידאו YouTube של ענקית הטכנולוגיה גוגל, שכן נסיון מצד משרד התקשורת או ממשלת ישראל לחסום את הפצת שידורי הרשת בפלטפורמות של גוגל יוביל למשבר חמור עוד יותר ביחסים עם ארצות הברית.

מצאתם טעות בכתבה?