אישפוזו בשנית של יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, דוד ביטן, בבית החולים (הפעם במחלקת שבץ ב"שיבא"), בשל החמרה במצבו, עצר לפי שעה את הדיונים שנקבעו בוועדת הכלכלה, בעניין הצעות החוק הפרטיות לכאורה שנועדו לפגוע בעצמאותו של תאגיד השידור הציבורי.
מקצת מהצעות החוק, החל מזו המדברת על הפרטה או סגירה של תאגיד השידור ועד להצעה המכפיפה את תקציבו של התאגיד לקיצוצים בתקציב המדינה או זו המחייבת את התאגיד בדיווח שנתי לוועדת הכלכלה, הן יוזמות חקיקה של ח"כים זוטרים מהליכוד ומש"ס, אולם מאחוריהן ניצב קרעי עצמו.
ביטן לא נלהב לתמוך במהלכי קרעי
ח"כ ביטן עצמו אינו נלהב להקל על חיי קרעי והוא אינו תומך בכל המהלכים ויוזמות החקיקה בנוגע לתאגיד. למשל, הוא לא מוכן כלל להעלות לדיון בוועדה את הצעת החוק של ח"כ טלי גוטליב להפריט או לסגור את התאגיד (הצעת חוק זהה לזו שהעלה קרעי כאשר עוד כיהן כחבר כנסת, בטרם מונה לשר בממשלה). באחת מישיבותיה האחרונות של ועדת הכלכלה אמר ביטן, בנוכחות קרעי: "אנו צריכים את תאגיד השידור. גם הימין בישראל זקוק לו".
ביטן גם אינו מצדד בהצעת החוק לשינוי באופן מדידת הרייטינג של התאגיד (ושל שאר הערוצים) ונראה שהצעת חוק זו לא תקודם. ועדת המדרוג הממונה כיום על מדידת שיעורי הצפייה בערוצי השידור, נחשבת לגוף מקצועי ומקובל על כל גופי השידור.
נוכח התנהלותו ההססנית של ביטן, ובעיקר התנגדותו החד משמעית להפרטה או סגירת התאגיד, קרעי מבקש לעקוף את ועדת הכלכלה ולהעביר את הדיונים בעניין עתידו של תאגיד השידור לאחת הוועדות האחרות, או לועדה יעודית שתוקם במיוחד לנושא זה, בדומה לועדה המיוחדת שהוקמה בשנת 2014 לצורך סגירת רשות השידור והקמת התאגיד.
אלא שבנוסף לח"כ ביטן, ניצב עוד מכשול בפני קרעי בדרכו לערער את מעמדו של התאגיד, בדמותה של היועצת המשפטית של הכנסת, עו"ד שגית אפיק. זו הבהירה שהיא מתנגדת להעברת הדיון לוועדה חדשה של הכנסת, בנימוק שהדבר יגרום לקיצוץ בסמכויותיה של ועדת הכלכלה.