אתר האינטרנט של אגודת העיתונאים משתדרג לפורמט חדש ואנו בתקופת הרצה שלאחריה האתר יונגש כנדרש

ממשלת ישראל מנסה לשוא להסתיר את מראות ההרס ברצועת עזה ובדרום לבנון

עיתונאי החוץ הפועלים בישראל דורשים כי יתאפשר להם לסקר את המתרחש בעזה, בסוריה ודרום לבנון; המדינה משהה עוד ועוד את תשובתה לעתירה שהגישו לבג"ץ בעניין זה
התאחדות עיתונאי החוץ הפועלים בישראל (FPA) הגישה לאחרונה בקשה דחופה לבית המשפט העליון, בשבתו כבג"ץ, כי יורה למדינה לאפשר לעיתונאים הזרים הפועלים בישראל, לסקר באופן עצמאי את המתרחש בשטחים שבשליטת צה"ל ברצועת עזה, בסוריה ובדרום לבנון. הבקשה הדחופה הוגשה לאחר ששלוש פעמים בית המשפט נעתר לבקשת המדינה לדחות את מועד מתן תשובתה לעתירה שהוגשה בספטמבר 2024. עתה שוב, בפעם הרביעית, בג"ץ, נעתר לבקשת המדינה, לדחות את המועד למתן תשובתה.
 
בעתירה, אותה הגישה התאחדות עיתונאי החוץ הפועלים בישראל, באמצעות עורכי הדין גלעד שר ורן גרינוולד, טוענת ההתאחדות כי קיימת חשיבות עליונה, דווקא באזורי מתיחות גוברת, לסיקור עצמאי ואובייקטיבי שיבוצע בפתיחות ובשקיפות, באופן מהימן ומלא, בזמן אמיתי וממקור ראשון, אודות המתרחש ברצועת עזה ודרום לבנון וכן לשמירה על זכותו של הציבור לדעת.
 
השופט מניח למדינה למסמס את ההליך המשפטי
 
אלא ששופט בית המשפט העליון נעם סולברג, הדן בבקשה הדחופה שהגישה העותרת, מניח למדינה למסמס את ההליך המשפטי וכאמור, אישר כעת דחייה רביעית במספר להגשת תגובת המדינה לעתירה וזאת חרף "בקשה דחופה" שהגישה התאחדות העיתונאים הזרים לבית המשפט בעקבות "שינוי נסיבות".
 
בהתאחדות מצביעים על הפסקת האש בלבנון, כיבוש שטחים בסוריה והאסון ההומניטרי ברצועת עזה, כמחייבים עוד יותר היענות לדרישה לסיקור עיתונאי חופשי ומקצועי באזורי המלחמה. "היעדר סיקור לא פוגע רק בסיקור הבינלאומי ובחופש העיתונות, אלא גם באזרחי ישראל, משום שהוא מונע מהם לדעת מה קורה לאשורו ברצועה ומכאן שהוא פוגע גם בביטחון המדינה, בשל הפקרת הזירה התקשורתית לגורמים בעלי אינטרס", טוענת העותרת.
מראות ההרס בחאן-יונס שברצועת עזה 2024 | צילום: AFPTV
 

 

דובר צה"ל נפגש עם נציגי ההתאחדות
 
בבקשה שהגישה המדינה למתן ארכה רביעית במתן תשובתה לעתירה, היא טוענת, באמצעות עוה"ד יונתן נד"ב ומיכל דניאלי, כי היא זקוקה לפרק זמן נוסף "לצורך השלמת גיבושה של העמדה ביחס לעתירה, ועל כן מתבקש ביהמ"ש העליון להעניק למדינה ארכה בת שלושה שבועות נוספים להגשת תשובתה". באי כוח המדינה ציינו כי דובר צה"ל נפגש עם נציגי התאחדות עיתונאי החוץ לדיון בנושא. כאמור, גם הפעם, השופט סולברג החליט להיעתר לבקשת המדינה לדחות תשובתה לעתירה ובכך לספק לה לפחות עוד שלושה שבועות שבהם המדינה תמשיך לפגוע בחופש העיתונות ותגביל את גישתם של עיתונאי החוץ לאזורי הלחימה.

מצאתם טעות בכתבה?

דילוג לתוכן