מנכ"ל התאגיד מזהיר את העובדים לבל יובילו לסכסוך: אל תפגעו בשמו הטוב של הארגון

יוכפז שיגר מכתב לועד העובדים, בו הוא דוחה את הטענות לטיוח חקירת המשטרה וחברה פרטית בעניין הפריצה למחשבי העובדים
מנכ"ל תאגיד השידור הישראלי, גולן יוכפז, שיגר היום (א') מכתב אזהרה לעובדים בעקבות הודעתו של ועד עובדי התאגיד כי הוא שוקל הכרזה על סכסוך עבודה נגד ההנהלה במחאה על התנהלותה בקשר לפריצה שהיתה למחשבי העובדים. יוכפז מביע במכתב, "הפתעה" מהודעת הוועד ומזהיר כי "האחריות לכך מוטלת על כתפיכם". 
 
הפרשה החלה לפני מספר שבועות, כאשר נחשפה פריצה למחשבי העובדים המועסקים בחטיבת ההנדסה של התאגיד. כעבור ימים אחדים הודיע המנכ"ל יוכפז כי המשטרה החליטה לסגור את תיק החקירה בפרשה, בשל היעדר תשתית פלילית. עוד מסר יוכפז כי במקביל לחקירת המשטרה, הנהלת התאגיד שכרה את שירותיה של חברה המתמחה בחשיפות וגילו פריצה למערכות מחשב והבדיקה לא מצאה ראיות לפריצה או הונאה. 
 
"יחס לא ראוי והתנכלות"
 
 ואולם עובדי התאגיד לא השתכנעו בטיעונים אלה של המנכ"ל. לטענתם, עובדי חטיבת ההנדסה זוכים ליחס לא ראוי מצד ההנהלה, "שמגיע עד כדי התנכלות ואף איום בסיום ההעסקה של עובדי החטיבה". לדברי הוועד, תוך כדי חקירת המשטרה, חלק מהעובדים אף זומנו לשימוע לפני פיטורים.
 
 ביום חמישי האחרון הודיע ועד העובדים בתאגיד שהוא בוחן את האפשרות להכריז על סכסוך עבודה.  אם אכן יוכרז הסכסוך על ידי נציגות העובדים, הם  יהיו רשאים, על פי החוק, לפתוח בעיצומים או אף בשביתה שעלולים לשבש או לגרום להחשכת המרקע, באופן מלא או חלקי.
 
יוכפז דוחה את הטענות על מעקבים
 
במכתבו לוועד העובדים דוחה יוכפז את טענות ועד העובדים, לפיהן ההנהלה לא פעלה כראוי כדי לחקור עד תומה את הפריצה וזאת מכיוון שהיא מעוניינת לעקוב אחר הנעשה במחשביהם של מנהלים ועובדים. הוא מביע תמיהה על העיתוי שבו בחר הוועד להזהיר כי הוא שוקל להכריז על סכסוך עבודה.
 
 "צר לי שלאחר למעלה משנה וחצי של מהלך מוצלח ליישור ההדורים בין הנהלת התאגיד לבין ועד העובדים, ששיאו בחתימה על הסכם העבודה הקיבוצי הרחב הראשון בתאגיד במעורבותי, בחרתם, וסיבותיכם וטעמכם עמכם, להביא את התאגיד, כמו בתקופות אחרות, שוב לסכסוך. בימים שבהם יותר ויותר גורמים חיצוניים מבקשים לפגוע בתאגיד השידור, הופתעתי מאוד מהצעדים שלכם, ואני סמוך ובטוח שאתם לוקחים בחשבון את ההשפעות שעלולות להיות להם על תפקוד הארגון ושמו הטוב. האחריות בהקשר הזה מונחת על כתפיכם". 
 
 עוד כותב יוכפז כי חרף העובדה שהמשטרה וגם החברה הפרטית שנשכרה סבורות שאין היבט פלילי לאירוע "החלטתי שלא להסתפק בכך ולקיים בדיקה נוספת באמצעות מנהל הביטחון של התאגיד. בדיקת מנהל הביטחון החלה מיד עם החלטת המשטרה לסגור את התיק והיא תסתיים בקרוב. אם יתגלה במסגרת הבדיקה פגם בהתנהגות של מי מהמנהלים או העובדים – לא נעבור על כך לסדר היום: נכנס ונעדכן את ועד העובדים בתוצאות".
גולן יוכפז, מנכ"ל תאגיד כאן | צילום: אבישג שאר ישוב

מצאתם טעות בכתבה?