מנכ"ל רשת 13, אמיליאנו קלמזוק, עומד לרכוש את החברה, המצויה כעת במשבר פיננסי וניהולי. קלמזוק גיבש קבוצת משקיעים עמם ירכוש כ-74% ממניות הערוץ.
ממזכר ההבנות עליו חתמו קלמזוק ונציגי המשקיעים עם בעלי הרוב במניות הערוץ, עולה כי בידי בעל השליטה הנוכחי ברשת 13, המיליארדר הבריטי לן בלווטניק וכן חברת WBD ישארו כ-26% ממניות הערוץ. עוד נקבע כי עובדי רשת יוכלו לרכוש חלק מהחברה באמצעות אופציה לרכישת מניות.
חבית ללא תחתית
מזכר ההבנות המפתיע הושג בימים האחרונים לאחר שהבעלים הנוכחי בלווטניק עצר את הזרמת הכספים לחברה, לאחר שחש ככל הנראה שערוץ משול כחבית ללא תחתית. בד בבד, המשא ומתן עם יזם הטכנולוגיה ואיש העסקים ניר צוק ועוד קודם לכן עם איש העסקים עופר ינאי לא צלח. לפי ההבנות, המנכ"ל קלמזוק יקבל תקופה של כחודש ימים, במהלכה יצטרך להגיע להסכם סופי בעניין הרכב הבעלים החדש לרכישת הערוץ.
קלמזוק הוציא הבוקר (ראשון) הודעה ולפיה: "לאחר כשש שנים של תמיכה רציפה ברשת 13, אקסס ובעל המניות העיקרי שלה, לן בלווטניק ו-WBD הסכימו על מכירת מניות הרוב בחברה.
משקיעים מתחום המדיה, הבידור והטכנולוגיה
"הרכישה תבוצע בהובלת מנכ"ל רשת 13, אלימיאנו קלמזוק, יחד עם קבוצת משקיעים ישראלים ובינלאומיים מתחומים שונים, בהם המדיה, הבידור והטכנולוגיה" (ההודעה אינה מפרטת את שמות המשקיעים). קלמזוק מציין כי הקבוצה הרוכשת גיבשה תוכנית ולפיה עובדי החברה יקבלו אפשרות לקחת חלק בבעלותה באמצעות אופציות לרכישת מניות. התכנית תוכרז ותצא לפועל במהלך שנת 2025.
עוד נמסר בהודעה כי בתקופה הקרובה הנהלת החברה מתעתדת להתחיל בתהליך רה-ארגון מחדש, במטרה לשוב לרווחיות בשנת 2026.
אמיליאנו קלמזוק, מנכ"ל רשת 13 | צילום: יחס"צ
התביעה של עופר ינאי נגד הערוץ
מזכר ההבנות מגיע בעקבות תסבוכת לא פשוטה אליה נקלעה רשת 13, שכן ביום רביעי שעבר הגיש איש העסקים עופר ינאי תביעה בסך 15.8 מיליון שקל
נגד החברה. בתביעה שהגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב טוען ינאי כי בעל השליטה בחברה, לן בלווטניק ויו"ר הדירקטוריון נדב טופולסקי, נהגו כלפיו בחוסר תום לב, תוך הטעייה מכוונת לאחר שהעביר לידי הערוץ, בעקבות פנייתם אליו, הלוואה בסך כארבעה מיליון דולר (15.8 מיליון שקלים).
לטענת ינאי, הוא העביר את ההלוואה לאחר שהיה בטוח כי בלווטניק יישאר בעל השליטה בערוץ. עוד טוען ינאי, כי מצבה הכלכלי האמיתי של רשת 13 לא נחשף בפניו והוא לא היה מודע לגודל המצוקה התזרימית בערוץ.
בנוסף, רשת 13 נותרה בלא תקציב להפקות מקור, כעת ובעתיד הנראה לעין. נתוני הצפייה מאכזבים ואינם מגיעים אף למחצית מנתוני הצפייה של קשת 12 המובילה את שוק הטלוויזיה המסחרית בישראל. אם לא די בכך, דומה שלעתים הישיגיה של רשת 13 אף נמוכים אף מאלה של ערוץ 14. שורה של עיתונאים, לרבות מגישי מהדורות, פרשו מחדשות 13 לערוצים אחרים, בהם הם מקווים למצוא ביטחון תעסוקתי ותנאי שכר משופרים.