מערכון בתוכנית "זהו זה" הכעיס את נתניהו והיום בישיבת הממשלה תהה "למה צריך לממן את התאגיד?"

ראש הממשלה ממשיך לעסוק בכלי התקשורת | קרא בישיבת הממשלה לבחון את מימון התאגיד וגלי צה"ל: "יש בזבוז עצום ללא בקרה, תנו לשוק להחליט". התאגיד: "הציבור מימין ומשמאל מתנגד לפגיעה בנו, הנסיון לאיים ולהשתיק אינו ראוי במדינה דמוקרטית״

האם מערכון בתוכנית הבידור הוותיקה העלה את קצפו של בנימין נתניהו, או שראש הממשלה פשוט הסתייע במערכון והסערה זוטא שעוררה מפלגת השלטון לאחר שידור המערכון ב"זהו זה", כדי להעניק תוקף נוסף וכסות אקטואלית לגיבוי אותו הוא מבקש להעניק לשר התקשורת שלמה קרעי, אשר נחוש להקים ועדת תקשורת מיוחדת בכנסת, על מנת לעקוף את התנגדותו של יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ דוד ביטן, למהלכי קרעי לפגיעה בתקשורת החופשית בישראל ובמיוחד בתאגיד השידור. נתניהו: "למה צריך לממן את זה? יש שם בזבוז עצום ללא שום בקרה, כמעט מיליארד שקלים. תנו לשוק להחליט. תנו לאזרחי ישראל את הבחירה. ירצו שמאל, ירצו ימין, תנו להם להחליט. ועדת התקשורת תגיע להחלטה בימים הקרובים".

נתניהו לא עצר בתאגיד השידור ובלהט דברים, צירף את גלי צה"ל למסע הרפורמה החדשה בשוק התקשורת המשודרת. "למה צריך בכלל תחנה צבאית? שר הבטחון ושר התקשורת צריכים לבחון את עניין גלי צה״ל״.

כזכור, בשבוע שעבר התנועה לאיכות השלטון, פנתה ליועצת המשפטית לממשלה בדרישה למנוע את מעורבות נתניהו בשוק התקשורת וזאת בעקבות ניסיונותיו של קרעי להקים ועדת התקשורת בכנסת (עוקפת ועדת הכלכלה), שתאשר שינויים מרחיקי לכת בשוק התקשורת, לרבות הפרטה או סגירת תאגיד השידור. יו"ר התנועה, עו"ד אליעד שרגא כתב כי: "אין לאפשר לשלטון לנצל את כוחו לרעה בניגוד לכללי המינהל התקין"

 

הציבור הישראלי אכן בוחר בתאגיד יום־יום

תאגיד השידור הישראלי כאן מסר בתגובה: "תאגיד השידור הישראלי הוא אחת הרפורמות הציבוריות המצליחות ביותר שביצע הליכוד בעצמו, והציבור הישראלי אכן בוחר בתאגיד יום־יום – עם שני מיליארד צפיות בדיגיטל בשנה, עם למעלה ממיליון מאזינים ברשתות הרדיו של התאגיד, עם מאות אלפי צופים בתוכני הטלוויזיה מדי יום ועם שורה ארוכה של פרסים בארץ ובעולם שמביאים את קולה של ישראל לכל מקום, ומעניקים כבוד גדול לתעשיית התוכן הישראלית". בתאגיד הדגישו כי "בכל סקרי דעת הקהל, כולל בימים האחרונים, הציבור הישראלי מימין ומשמאל, וברוב מוחלט, מתנגד לפגיעה בתאגיד ורואה בו כלי התקשורת האמין בישראל. הדה־לגיטימציה לעובדי ועובדות התאגיד בניסיון לאיים עליו ולהשתיק אותו אינו ראוי במדינה דמוקרטית".

יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ דוד ביטן מסר: "לא אאפשר הקמת ועדה אחרת. ועדת הכלכלה, ורק היא, המוסמכת לדון בכל ענייני התקשורת. כשתונח על שולחנה הצעת חוק ממשלתית היא תדון ותבחן את כל השיקולים".

פגיעה בחופש העיתונות ובזכות הציבור לדעת, היא ההפך הגמור מגיוון ותחרות

מועצת העיתונות והתקשורת בישראל, פרסמה אף היא תגובה להצהרות כונותיו של ראש הממשלה והיא "קוראת לראש הממשלה בנימין נתניהו לדבוק בהצהרותיו מן העבר לפיהן יש לפעול למען גיוון וחיזוק כלי התקשורת השונים במדינת ישראל ובתוך כך נאלצת להדגיש שוב ושוב את המובן מאליו: סגירת כלי תקשורת ופגיעה בחופש העיתונות ובזכות הציבור לדעת, היא ההפך הגמור מגיוון ותחרות.
המועצה גם מבקשת להזכיר כי היתה זאת ממשלת הליכוד שהובילה את הרפורמה בשידור הציבורי, בעקבותיה קם תאגיד השידור מכוחו של חוק אשר קבע גם את דרכי הפיקוח על השידורים ומכאן שעל הממשלה ושר התקשורת לפעול לכיבוד החוק ולפעול לאלתר.
העלאת טענות בלתי מבוססות בעניין תאגיד השידור מעלה חשש כבד כי לכאורה שיקולים לא מובנים עומדים מאחורי הדברים שראש הממשלה אמר היום בישיבת הממשלה.
זאת ועוד: כל עקיפה של ועדת הכלכלה בראשות ח"כ דוד ביטן המקיימת דיוני עומק בנושא – עקיפה מתוך מגמה לחקיקת בזק שתכליתה חיסול השידור הציבורי – תאגיד השידור ובנוסף פגיעה בגלי צה"ל – משמעותה פגיעה קשה בדמוקרטיה הישראלית".

מצאתם טעות בכתבה?