אתר האינטרנט של אגודת העיתונאים משתדרג לפורמט חדש ואנו בתקופת הרצה שלאחריה האתר יונגש כנדרש

סופית: רזי ברקאי עוזב את גלי צה"ל אחרי כ-30 שנה

בתום "מסע פרישה" שנמשך כשלוש שנים ולא מעט סערות תקשורתיות בשל התבטאויותיו, רזי ברקאי עוזב את גלי צה"ל ותולה את המיקרופון; מנהל חטיבת החדשות בתאגיד, ברוך שי הקדים את עזיבתו הצפויה
העיתונאי ואיש הרדיו הוותיק והמוערך, זוכה פרס מפעל חיים בכנס אילת לעיתונות 2021 מאת אגודת העיתונאים בתל אביב, רזי ברקאי עוזב סופית את גלי צה"ל והוא יחדל לשדר את תוכניתו השבועית, לאחר שחוזה העסקתו שהסתיים בחודש מרס האחרון לא חודש. פרישתו של ברקאי היא מיידית ולא באה בהפתעה, לאחר שבשנים האחרונות התרבו החיכוכים והמחלוקות בינו לבין הנהלותיה המתחלפות תדיר של התחנה, במיוחד תחת שרביט ניהולם של ירון דקל ודני זקן.
 
למעשה מעמדו של ברקאי בגל"צ החל להתערער כבר לפני יותר משלוש שנים, אז הוא הפסיק להגיש את תוכנית הבוקר "מה בוער", אותה שידר במשך כ-27 שנים. ברקאי אמר בעקבות זאת: "הרמתי ידיים. זו לא המדינה שרציתי לחיות בה". התבטאות אחרת שלו באותה עת היתה כי "גורמים עוינים השתלטו על התחנה".
 
בשבועות האחרונים ברקאי (75) יצר סערה תקשורתית כאשר התבטא בחדשות 13 בענין חיסול ילדיו של איסמעיל הנייה:" שלושה בנים ושלושה נכדים גם, שישה חבר'ה שאנחנו הרגנו סתם". התבטאות זו גרמה לתגובות רבות שהגיעו לגלי צה"ל, חלקן דרשו לפטר את ברקאי מהתחנה. 
 
בגלי צה"ל בחרו לפרסם הודעה, לפיה פרישתו של ברקאי נעשתה בהסכמה בין הצדדים. עוד נכתב בהודעת התחנה כי "רזי הוא מגיש מוערך וותיק בגלי צה"ל. אנו מודים לו על תרומתו הגדולה ועבודתו העיתונאית רבת השנים בתחנה ומאחלים לו הצלחה רבה בהמשך הדרך".
ברוך שי, מנהל חטיבת החדשות הפורש | צילום: תאגיד השידור הישראלי, יחסי ציבור
ברוך שי יפרוש באוגוסט: "הדפנו ניסיונות הפחדה" 
 
אמש נמסר על פרישתו של ברוך שי, מנהל חטיבת החדשות בתאגיד השידור הישראלי. בדצמבר 2024, שי אמור היה לסיים קדנצייה שנייה ואחרונה בתפקיד אותו הוא ממלא בשבע שנים שחלפו מאז מינויו, בטרם עלו לאוויר שידורי התאגיד, אולם הוא החליט להקדים את פרישתו.
 
 שי (43), שיפרוש בסוף אוגוסט הקרוב, מונה לתפקידו בתאגיד על ידי ועדת איתור בראשות המנכ"ל המודח אלדד קובלנץ. שמותיהם של השניים "כיכבו" בפרשת "הרשימות השחורות" של אנשי רשות השידור, שנחשפה בתחקיר עיתון הארץ. לפני שהצטרף לתאגיד, שי מילא תפקידי עריכה בערוץ 10 ולאחר מכן היה עורך מהדורת החדשות המרכזית של הערוץ שהתמזג עם רשת 13.
 
בהודעה שפירסם מטעמו כתב:  "אחרי שחלפו שבע שנים בדיוק מאז העלייה לאוויר, בהן שבעה חודשי מלחמה שהיתה כרוכה בעבודה אינטנסיבית – במהלכם העלינו משדרי חדשות איכותיים, אמינים ומדוייקים – החלטתי לפרוש. אני יכול לסכם בסיפוק שעמדנו במשימה להקים גוף חדשות עצמאי, רלוונטי, יצירתי, אמין ומעמיק. חטיבת החדשות כיום נמצאת בשיאה, מכתיבה סדר יום, הודפת כל לחץ וניסיון הפחדה ונשארת נאמנה לאמת".

 

בתוך כך, עזיבתו של שי בעיתוי הנוכחי מחייבת חשבון נפש ושידוד מערכות בהנהלת התאגיד שכן, בעוד ששידורי חטיבת החדשות של כאן שמרה באופן יחסי על שיעורי החשיפה של רשת ב' ברדיו (אותה קיבלה בירושה מרשות השידור), בכל הקשור לשידורי הטלוויזיה והנוכחות ברשת, שידורי חטיבת החדשות סובלים מחשיפה דלה ביותר והם ניצבים בתחתית טבלאות המדרוג. יצויין, כי חוק תאגיד השידור הישראלי, מקנה למנהל חטיבת החדשות בתאגיד עצמאות ניהולית והגנות מפני התערבות מגבוהה. הגנות אלה באו לעולם בתהליך החקיקה, כדי להבטיח עיתונות עצמאית ונטולת פניות ולחצים פוליטיים מהם סבלו מנהלי חטיבות החדשות ברשות השידור, אולם בתוך כך, הגנות אלה גם מספקות הגנה חזקה מפני פיטורים, גם במקרה שמנהל חטיבת החדשות כושל בתפקידו.

מצאתם טעות בכתבה?

דילוג לתוכן