אתר האינטרנט של אגודת העיתונאים משתדרג לפורמט חדש ואנו בתקופת הרצה שלאחריה האתר יונגש כנדרש

עובדי תאגיד השידור יוצאים למאבק נגד החלטת הממשלה להפריטו או הלכה למעשה לסוגרו

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הצעת קרעי להפסיק את מימונו הציבורי ולפרסם מכרז לבחירת זכיין להפעלת התאגיד וככל שלא ימצא כזה, אז לסוגרו
עובדי "כאן", תאגיד השידור הציבורי ערכו היום (ראשון) אסיפת חירום בדסק החדשות בירושלים ובה מחו על כוונת הממשלה להפריט את התאגיד. העובדים גם הביעו התנגדות ל"שורה ארוכה של ניסיונות חקיקה שיוזמת הקואליציה שהמשותף לכולם הוא ניסיון לפגוע בעצמאות התאגיד וריסוק השידור הציבורי בישראל".
 
מנכ"ל התאגיד, גולן יוכפז, אמר באסיפה כי "משמעות ההפרטה היא שלא יהיו יותר תוכניות כמו 'קופה ראשית' 'האירוויזיון' ומשחקי המונדיאל ויורו בחינם או לא התכנית הייחודית 'המו"לים'  שיכולה להיות משודרת רק בתאגיד ציבורי. לא סדרת מופת כמו 'היום שלא נגמר' ולא 'אגן הים התיכון'". בהתייחסו לטענת המצדדים בהפרטה כי התאגיד סובל מרייטינג נמוך, אמר יוכפז כי "אנשים אלה מנסים לבלבל אותנו עם נתוני הצפיות בטלוויזיה הלינארית, נתון לא רלוונטי לטלוויזיה ציבורית שלא צריכה למכור פרסומות". 
 
ללא מפעיל פרטי – התאגיד ייסגר
 
בתוך כך, היום  אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה את הצעת החוק שיזם שר התקשורת שלמה קרעי, בתמיכת ח"כ טלי גוטליב (ליכוד) להפרטת תאגיד השידור הציבורי והעברתו לידי בעלים פרטיים. המשמעות תהיה הפסקת המימון הציבורי לשידורי הדיגיטל, הטלוויזיה והרדיו של "כאן". לפי ההצעה, מועצת הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו תפרסם מכרז לבחירת הגורם שיפעיל את שידורי הטלוויזיה והרדיו של התאגיד. וככל שלא יימצא מפעיל פרטי – תאגיד השידור ייסגר בתוך שנתיים ויחדל מפעילותו ובמקביל יעביר לבעלות המדינה את הארכיון ואת זכויות הקניין שלו. 
 
היועצת המשפטית לממשלה (באמצעות המשנים ליועצת מאיר לוין ואביטל סימפולינסקי) יצאה נגד החלטת ועדת השרים לקדם את הפרטת התאגיד או לסגרו. לדעת היועמ"שית, משמעותה המיידית של ההצעה היא ביטול מלא ומוחלט של השידור הציבורי בישראל ושינוי יסודי במפת התקשורת הישראלית. " לא ניתן לקבל החלטה על מחיקה משדה התקשורת של במת ביטוי מרכזית בחופזה, בהצעת חוק פרטית, ללא תשתית מקצועית ובניגוד לאופן שבו פעלה הממשלה בנושא בעבר. מדובר בנושא בעל חשיבות  ציבורית רבה, שעד כה נבחן במסגרת עבודת מטה ממשלתית שכללה את פעילותן של שורה של ועדות ציבוריות שמונו על ידי הממשלה בנושא".
גולן יוכפז, מנכ"ל תאגיד כאן: "משמעות ההחלטה שלא יהיו יותר תוכניות שאפשר לשדר רק בשידור ציבורי" | צילום: אבישג שאר ישוב 
 
"אפקט צונן וחמור כלפי גופי התקשורת האחרים"
 
היועמ"שית מבהירה כי "על רקע מהלכים נוספים המקודמים בעת הזו, עולה חשש כבד, כי ביסוד ההצעה עומד גם הרצון להפסיק את שידורי התאגיד בשל תכנים המשודרים בו. עוד נזכיר שגם אם המהלכים השונים לא יבשילו לבסוף, בכל אחד מהם בפני עצמו, ודאי בהצטברותם, יש משום אפקט מצנן משמעותי וחמור כלפי התאגיד וכלפי גופי התקשורת האחרים בישראל".
 
עוד היא כותבת: "מדובר במסר ברור וחמור לשוק התקשורת כי ביקורת על השלטון או שידור תכנים שהשלטון אינו מרוצה מהם או שאינם מייטיבים עמו לדעתו, עלולים להביא לצעדים נגד גופי התקשורת ולהגבלתם בצעדי בזק, בלא עבודת מטה, בדרך של קידום חקיקה פרטית. לא ניתן לקבוע כי הצעת החוק עומדת באמות המידה המשפטיות המתחייבות".

מצאתם טעות בכתבה?

דילוג לתוכן