אתר האינטרנט של אגודת העיתונאים משתדרג לפורמט חדש ואנו בתקופת הרצה שלאחריה האתר יונגש כנדרש
תל אביב 17°
יום שישי 17.01.25
תפריט
תפריט
תל אביב 17°
יום שישי 17.01.25
עוד טלטלה בחדשות 13: הכתבת המדינית מוריה אסרף וולברג הודיעה על פרישתה
עזיבתה מצטרפת לשורה של עיתונאים ובכירים שהודיעו על נטישתם את החברה ברקע משבר ניהולי חריף ומינויה השנוי במחלוקת של יוליה שמאלוב ברקוביץ' למנכ"לית חדשות 13; בתום 10 שנים, "היהודים באים" בערוץ 11 לא תשוב לעונה נוספת
טלטלה אחר טלטלה בחדשות 13: הכתבת המדינית מוריה אסרף וולברג הודיעה על התפטרותה. לא ברור מתי העזיבה תצא אל הפועל.
אסרף וולברג הצטרפה לדסק המדיני של חדשות 13 בשנת 2022 ובאחרונה החלה לשדר את מהדורת השבת בערוץ. קודם לכן שימשה כתבת מדינית בגלי צה"ל.
אסרף מצטרפת לשורה של כתבים ותיקים שכבר עזבו את חדשות 13, כגון הפרשן הפוליטי ספי עובדיה והכתב בדרום (שגם הינחה פאנלים באולפן), אלמוג בוקר – שניהם עברו למתחרה החזק יותר, ערוץ 12 כמו כן עזבו הפרשן לענייני ערבים צבי יחזקאלי שעבר לערוץ החדש I24news והמגישה תמר איש שלום והמנכ"ל אור צלקובניק שפרשו בשנה האחרונה. העזיבות התרחשו ברקע המשבר החריף בחברה ומינויה של יוליה שמאלוב ברקוביץ' למנכ"לית ולעורכת הראשית של חדשות 13, מינוי המעורר התנגדות חריפה בקרב הרוב המכריע של עובדי החברה.
מוריה אסרף וולברג | צילום: חדשות 13
הדירקטוריון טרם התכנס
עניין מינויה של שמאלוב ברקוביץ' הגיע לפתחו של בג"ץ אליו עתרה נציגות העובדים בתמיכתן של מועצת העיתונות והתקשורת בישראל יחד עם עמותת "הצלחה" שהצטרפו לעתירה כידידי בית המשפט. במקביל, בתום מו"מ חשאי עלה בידי עובדי חדשות 13 והנהלת רשת 13, להגיע להסכם ביניהם ולפיו שמאלוב ברקוביץ' תודח מתפקידה. בתוך כך, בחוזה העסקתה של שמואלוב ברקוביץ' אף הובטחו לה פיצויי פרישה בסך כ-2 מיליון שקלים, אלא שההדחה טעונה אישור של רוב חברי דירקטוריון החברה ובהם נציגי הציבור המסתייגים לפי שעה מההסכם שהושג בין העובדים להנהלת רשת ומכאן שעד כה טרם נמצא מועד מוסכם לכינוס דירקטוריון חדשות 13, בשל התנהלותם הלעומתית של נציגי הציבור ובינתיים, לפחות באופן רשמי – שמאלוב ברקוביץ' ממשיכה לכהן בתפקידה ולהגיע למשרדה בחדשות 13, אף שבפועל היא מוחרמת והעובדים אינם באים במגע עמה.
זמן מלחמה
כזכור, בסמוך למועד כניסתה של שמאלוב ברקוביץ' לתפקיד הודיעה הנהלת רשת 13 כי התוכנית "זמן מלחמה" בהגשת רביב דרוקר (ולעתים בהגשת ברוך קרא) תרד מהמרקע. הנימוק הרשמי היה נומק לכאורה ברצון לתת לצופים "חוויה שונה" מזו שנותנים הערוצים המתחרים. לפי דיווח ב-Ynet, הכוונה שהיא שבמקום תוכנית זו תשודר תוכנית בהגשת כדורגלן העבר אייל ברקוביץ', שהגיש בעבר תוכנית יחד עם אופירה אסייג בערוץ 12 בימי ששי בערב, עד שיחסיהם עלו על שרטון.עם זאת, דבר מינויו של ברקוביץ' לא נסגר סופית בשל סיבות שונות ובהן יכולתו של ברקוביץ' להוביל לבדו בהגשת תוכנית.
"היהודים באים" – הסוף
בכאן 11 החליטו שתוכנית המערכונים הסאטירית "היהודים באים" לא תמשיך לעונה נוספת ומכאן שזו הגיעה לסוף דרכה, לאחר כעשור שבה שודרה. בסדרה השתתפו השחקנים מוני מושונוב, יוסי מרשק, יעל שרוני, עידו מוסרי, יניב ביטון, מעיין בלום ושירה נאור.
יוצרי הסדרה נפרדו אתמול מהצופים וכתבו, בין היתר: "יותר מחמש מאות מערכונים ועשרות אלפי שעות של כתיבה, צילום, עריכה וצפייה. 'היהודים באים' התחילה אי שם לפני יותר מעשור, היינו צעירים יותר, תמימים יותר, חטובים יותר ועם יותר שיעור על הראש. זה היה מסע ארוך, מרגש, מצחיק ומטלטל בהיסטוריה שלנו ובזהות שלנו. אנו מוקירים תודה על כל רגע ורגע. (…) והאם זה הסוף של 'היהודים באים'? כרגע כן. אולי נחזור שוב בהמשך. היהודים צריכים קצת לנוח. אנחנו מתנצלים על חוסר הוודאות, אך בואו נודה, זה חוסר הוודאות השולי וחסר המשמעות ביותר שכולנו חווים כרגע".