אתר האינטרנט של אגודת העיתונאים משתדרג לפורמט חדש ואנו בתקופת הרצה שלאחריה האתר יונגש כנדרש

עיכוב בתוכניותיו של קרעי: בג"ץ הקפיא את פעילות ועדת האיתור בתאגיד

את ההחלטה קיבל השופט עמית, בשל בקשת הפרקליטות להאריך את מועד התגובה לעתירה נגד מינוי משה דרורי לעמוד בראש ועדת האיתור למועצת תאגיד השידור הישראלי
 
הלכה למעשה, צו הביניים שהוציא בג"ץ, מהווה עיכוב בתהליך השתלטותו של שר התקשורת שלמה קרעי על ועדת האיתור ובסופו של דבר – על מועצת תאגיד השידור הישראלי, הציבורי. 
 
השופט יצחק עמית קיבל את ההחלטה לנוכח בקשת הארכה שהגישה פרקליטות המדינה למתן תגובה לעתירה נגד מינוי דרורי ליו"ר ועדת האיתור לחברי מועצת התאגיד. בהחלטתו קבע השופט עמית כי "לנוכח הארכות שנתבקשו, חזקה על המשיבים (שר התקשורת והפרקליטות) כי לא יפעלו למינוי חבר נוסף בוועדת האיתור ולאיתור מועמדים למועצת תאגיד השידור הציבורי הישראלי עד להחלטה אחרת". אותו חבר נוסף בוועדת האיתור אותו מבקש השופט דרורי למנות הוא חנן עמיאור, כנציג ציבור.
השופט (בדימוס) משה דרורי | צילום: כאן 11

 

"מינוי פוליטי, גזעני ומיזוגני"
 
שלושה ארגונים – מכון זולת, ליאורה ניר מתנועת רגולציה הוגנת ואגודת יהודים יוצאי אתיופיה – עתרו לבג"ץ לפני כשלושה חודשים (17 ביוני) בבקשה לעצור את מינויו של דרורי, בטענה כי מדובר במינוי פוליטי וכן במינוי של מי שהתבטא בעבר באופן גזעני ומיזוגני, כמו גם בשל הצהרותיו הפומביות נגד אמצעי התקשורת. "אין מדובר במינוי שבהיסח הדעת של מי שאינו המועמד הטוב ביותר האפשרי, אלא בהחלטה מודעת, מתוכננת, שכל מטרתה פגיעה בשידור הציבורי ומתן יד חופשית להתערבות פוליטית בתאגיד השידור", נאמר בעתירה שהוגשה באמצעות עו"ד יפעת סולל. כמו כן, מועצת העיתונות והתקשורת בישראל, ביקשה להצטרף כידידת בית המשפט בעתירה נגד מינויו של דרורי לעמוד בראש ועדת האיתור לחברי מועצת תאגיד השידור.
 
עוד טוענים העותרים, כי המינוי הוא צעד אחד מתוך מסכת רחבה, שהיא חלק מיסודות ההפיכה המשטרית שניסתה לקדם ממשלת ישראל ונבלמה בעיקרה בשל התנגדותו של הציבור הישראלי והמחאה אותה הוביל. מינוי זה בא בעקבות התפטרותה של יו"ר הוועדה הקודמת, אשר לפי פרסומים, נבעה מלחצים פוליטיים של שר התקשורת. "מינוי זה שחוסר סבירותו זועק, אינו אלא ניסיון נוסף של השר לקדם את מטרותיו הפוליטיות, המנוגדות למטרות החוק ומבקשות לפגוע בעצמאות השידור הציבורי ובכוחו להעביר מידע אמין לציבור הישראלי".
שלמה קרעי (אוסף התצלומים הלאומי) - אגודת העיתונאים בתל אביב
שר התקשורת, ד"ר שלמה קרעי | צילום: לע"מ

מצאתם טעות בכתבה?

דילוג לתוכן