עימות חריג מול מצלמות חדשות 12 בין הפרשן הצבאי לכתב המדיני

ברקע העימות יש לתהות האם מדובר בצמצום הריחוק התפקידי הנדרש בין המסקרים למסוקריהם או שמא ביריבות אישית שהתפרצה בשידור
עימות חריג פרץ היום (שלישי) בין שני עיתונאים ותיקים בחדשות 12: הפרשן לענייני צבא וביטחון ניר דבורי והכתב המדיני ירון אברהם, במסגרת דיון באולפן אודות המלחמה המלחמה בין איראן למדינת ישראל.
 
במהלך הדיון אמר דבורי לעופר חדד ועמליה דואק: "שלושה אנשים אחראים על האירוע הזה מול איראן: הרמטכ"ל, ראש אמ"ן ומפקד חיל האוויר. זהו. אף לא אחד אחר. תזכור מה אני אומר לך".
 
ירון אברהם לא הסכים עם הקביעה הזו והשיב בתקיפות לדבורי: "רגע, האמת שאני חייב להגיד משהו, אולי יש מישהו שלא היה מצפה לשמוע את זה ממני, אבל אני חושב שראש הממשלה חתום על הדבר הזה. יש אנשים שמבצעים, ומבצעים נהדר, אבל ראש הממשלה"… דבורי ניסה להסות את אברהם, אולם זה המשיך: "רגע ניר, אני שמעתי אותך, תן לי לדבר. תן לי להגיד את מה שאני חושב".
דבורי נעלב מהדברים ואמר בתקיפות: "אל תדבר אלי ככה". אברהם השיב: "תן לי לדבר. אתה אמרת את מה שחשבת, עכשיו אני אומר. אני חושב שכל הכבוד למי שביצע, אבל בסוף, כמו שאנחנו באים בטענות לראש הממשלה על השבעה באוקטובר, הוא לקח החלטה דרמטית למדינת ישראל, להיסטוריה של מדינת ישראל וגם זה נרשם על שמו של מי שנמצא בראש המערכת. אי אפשר לדרוש את זה פה כשמדובר בכשלונות, אבל לא לדרוש את זה כשמדובר בהצלחות".

דבורי נותר בשלו והשיב לאברהם: "אפשר לרצות עד מחר, אבל אם לא הייתה תוכנית סדורה (של הצבא), אם לא היתה כזאת, כמו שיצאה לפועל אורגנה במשך שנים – גם אם הוא היה רוצה, זה לא היה קורה".

מצאתם טעות בכתבה?