בעקבות יוזמתו של שר התקשורת שלמה קרעי להביא לסגירת תאגיד השידור הציבורי, ערוצי הטלוויזיה 12 ו-13 יצאו בהצהרה משותפת ומזהירים מפני המהלך אותו הם מגדירים כ"ניסיון שיטתי לפרק את ערוצי התקשורת בישראל, תוך הטלת מורא על מי שמעז לבקר את הממשלה".
בהצהרה אומרים שני הערוצים כי הצעת החוק לסגירת תאגיד השידור שעברה אתמול (רביעי) בקריאה טרומית היא "חציית קו אדום נוסף כחלק בלתי נפרד מתכנית הממשלה להשתלטות עוינת על התקשורת החופשית בישראל. תחת מעטה של מילים יפות כמו פלורליזם, גיוון וריבוי דיעות, מקדם שר התקשורת שורה של חוקים דרקוניים שיביאו לסגירת ערוצי תקשורת בישראל".
ניסיונות השתלטות
עוד נאמר בהודעת הערוצים כי לצד עשרות סעיפי רפורמת השידורים של השר קרעי, החוק להלאמת הועדה הישראלית למדרוג בצד הדרישה לשינוי שיטת חישוב שיעורי הצפייה בערוצי הטלוויזיה בצד ניסיונות ההשתלטות על המועצות המפקחות על גובי השידור, מובילה הממשלה לפירוק שיטתי של ערוצי התקשורת, תוך הטלת מורא על כל מי שמעז לבקר אותה. אם לא די בכך, במקביל, שוקדת הממשלה על מתן תגמול למי שמהלל אותה ומיישר קו עם סדר יומה. "אנחנו, קשת 12 ורשת 13, עומדים לצידו של תאגיד השידור הציבורי. זו הפיכה תקשורתית בחסות המלחמה – והיא כבר כאן".
אתמול אישרה הכנסת בקריאה טרומית הצעת חוק להפרטת השידור הציבורי. בהצעה של טלי גוטליב (ליכוד) שאושרה ברוב של 49 ח"כים מול 46 מתנגדים, נאמר שתאגיד השידור הציבורי ייסגר בתוך כשנתיים, זולת אם בפרק זמן זה גורמים פרטיים יתמודדו במכרז לקבלת רישיון שידור מהרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו (שאף היא אמורה להסגר לפי קרעי), להפעלת שידורי טלוויזיה ורדיו בערוצים שבהם משדר כיום התאגיד.
מיכל רבינוביץ' | מהדורת חדשות הערב | כאן 11 (01.10.2024)
יופסקו שידורי הרדיו, פרט לרשת ב'
עוד קובעת הצעת החוק כי בנוסף יופסקו שידורי הרדיו של תאגיד השידור הציבורי, למעט שידורי רשת ב', שיפעלו כתחנת רדיו ארצית על ידי גורם פרטי שייבחר במכרז. בנוסף, מועצת התאגיד תעביר לידי הממשלה בתוך שלושה חודשים רשימה של כל נכסי התאגיד והתחייבויותיו.
מיכל רבינוביץ', שהגישה אמש (רביעי) את מהדורת "חדשות הערב" בכאן 11, התייחסה קצרות לכוונה לסגור את התאגיד: "לא ניתן לפגוע באלפי משפחות שעובדות כאן ולא נעמוד מנגד בעניין הזה".
"טירוף מערכות של הממשלה"
עמרי אסנהיים, כתב – חוקר ויוצר תיעודי המספק הפקות לכאן 11, אמר היום (חמישי) בתכניתו של יוסי מזרחי ברדיו צפון: "לא בטוח שהתאגיד ייעלם כל כך מהר. מאמין שאי אפשר למחוק אותו. לסגור דבר כזה זה חלק מטירוף מערכות של ממשלה שאיבדה את הדרך. חושב שצריך להילחם בזה. הרי זה יגיע גם לערוצים 12 ו-13. לא ייעצרו בתאגיד. אלו שיטות של מדינות טוטליטאריות: קודם כל להשתלט על כלי התקשורת. מאמין שלא נוכל לעמוד מנגד בתור מדינה שוחרת תקשורת וחופש ביטוי".
ניר וולף, מבקר הטלוויזיה והתרבות ב"ישראל היום", כתב אמש (רביעי), בין היתר: "שר התקשורת שלמה קרעי כבר שנתיים בתפקיד, ונדמה שמבין שרי הממשלה שעושים יותר נזק מתועלת – הוא מהמזיקים ביותר. לא תצליחו לשכנע אותי אחרת. שר התקשורת הכי גרוע שכיהן כאן, ושמתאמץ כל כך לסגור גופי שידור, להפחיד אותם ולהזיק להם כלכלית. הוא לא מבין כלום בתקשורת, לא מתחשב בצורכי האזרחים, וגם לא חזק בקריאת מספרים (…) הוא מדבר על רייטינג נמוך של התאגיד, אבל רייטינג זה לא מה שקובע, ואם הוא כן – אז כשמחברים לאחוזי הצפייה נתוני חשיפה של יוטיוב ואפליקציות, עולה שהתאגיד הוא מהערוצים הפופולריים בארץ".