ח"כ לשעבר יגאל גואטה מגיש תוכנית אישית ומשתתף בתכניות רדיו בתאגיד השידור הישראלי (הציבורי) ומביע בשידור דעות פוליטיות, אף שהיותו עובד מדינה נאסר עליו על פי כללי התקשי"ר (תקנון שירות המדינה) לעשות זאת. כך טוענת עמותת "חוקתי – חרדים למדינה ולשלטון החוק במגזר הציבורי" בעתירה שהגישה שלשום לבג"ץ (ראשון).
גואטה כיהן כח"כ מטעם ש"ס בכנסת ה-20 במשך פחות משנתיים, עד 19 בספטמבר 2017, אז הוא סיפר, במסגרת ראיון בגלי צה"ל, שהשתתף בטקס נישואין חד-מיניים של אחיינו והוסיף כי אמר לבני משפחתו שחובה עליהם לבוא לאירוע ולשמח את האחיין. בעקבות זאת השמיעו רבנים קריאה להדיחו וראשי המפלגה אילצו אותו להתפטר מהכנסת. מאז 2019 הוא מגיש את סדרת התעודה הטלוויזיונית "האזרח גואטה" בה הוא מסקר עוולות חברתיות וברשת ב' של תאגיד כאן הוא משדר את התוכניות: "בנימיני וגואטה" ו"גואטה בשישי".
בעתירה שהוגשה, באמצעות עו"ד שמעון שמואלי, טוענת "חוקתי" כי גואטה נקט בשידוריו קו ביקורתי מאוד כלפי ש"ס וראשיה מאז שנאלץ להתפטר מהכנסת, עד שיו"ר ש"ס אריה דרעי הורה לאנשי המפלגה למצוא לו תפקיד ציבורי שיבטיח את נאמנותו ויפסיק את ביקורתו.
ח"כ לשעבר יגאל גואטה | צילום יחס"צ: תאגיד השידור הישראלי
"חל שינוי בהתנהגותו של גואטה"
בספטמבר 2018 מינה שר הדתות את גואטה ליו"ר מועצת בתי העלמין ביישוב ברקן, שהיא חברה ממשלתית, תפקיד בו החזיקו לפניו השר לשעבר רפאל פנחסי והח"כ לשעבר צבי הנדל. "מרגע מינויו חל שינוי משמעותי בהתנהלותו התקשורתית ובהתנהגותו של גואטה", נכתב בעתירה. "בעוד שבעבר נהג למתוח ביקורת גלויה על הנהגת ש"ס, עם כניסתו לתפקיד החדש הוא חדל לחלוטין מהבעת ביקורת כלפיה ומיקד את חיציו בביקורת על גורמים פוליטיים אחרים, חברי קואליציה ואנשי אופוזיציה כאחד – בהם חברי כנסת ושרים, ראשי ערים וגורמים פוליטיים נוספים".
"חוקתי" מציינת כי טענותיה נוגעות לכך שגואטה עובד במקביל בשני מישורים: בתפקיד ממשלתי ובתפקיד בעל אופי ציבורי בתאגיד כאן וזאת בניגוד להוראות והתקנות החלים על עובדי המדינה; הוא מביע עמדות פוליטיות בניגוד לכללי התקשי"ר החלים על עובדי מדינה; וקיים חשש מובנה שהוא מצוי בניגוד עניינים, שכן הוא עלול לנצל את מעמדו התקשורתי לצורך קידום עניינים אישיים או של מפלגת ש"ס.