אתר האינטרנט של אגודת העיתונאים משתדרג לפורמט חדש ואנו בתקופת הרצה שלאחריה האתר יונגש כנדרש

פאנל העורכים הראשיים בכנס אילת לעיתונות ה-16 של אגודת העיתונאים בת"א

מנכ"לית חדשות 13 לשעבר, יוליה שמאלוב ברקוביץ': "התחקיר של רביב דרוקר על מירי רגב היה ברובו צהוב. אם הייתי מנכ"לית חדשות 13 הייתי סוגרת את הטוויטר לכל כתבי הערוץ"

בכירי המנכ"לים והעורכים הראשיים בתקשורת הישראלית התקבצו לפאנל אחד בכנס אילת לעיתונות ה-16 של אגודת העיתונאים בת"א. את פאנל "חדשות מעמדה, ערוצים מפוזיציה וציוצים לכל עבר" הנחה עיתונאי חדשות 12 מנחם הורביץ שסיפר: "עשרות עוקבים עזבו אותי בימים האחרונים בגלל עמדתי על המשך הלחימה בלבנון ואנשים מתקשים להכיל את העמדה הזאת". לשאלתו, מרבית חברי הפאנל הסכימו שמעמדו של עיתונאי והחשיפה שלו ברשתות החברתיות עשויה לשרת גם את כלי התקשורת שלו. מנגד אמר מנכ"ל i24news ישראל טויטו: "יש ימים שאני שואל את עצמי – מי עובד אצל מי, הטאלנט אצל החברה או להפך. עמית סגל בחדשות 12 רביב דרוקר ב-13, אצלנו – אני משדר 24 שעות ביממה ובסוף נווה דרומי עושה טור מצולם של 2 דקות וכולם מדברים עליו", ביחס לשאלה שעלתה בנוגע לערוץ 14, אמר טויטו: "אני מאוד מעריך את מה שעשו שם, את האומץ שלהם לחשוב 'איפה לא היינו' וללכת לשם". עורך מעריב, גולן בר יוסף, ציין כי הוא מתייחס לרשתות החברתיות כמעין סוכנות ידיעות נוספת: "אין בעיניי התלבטות מהצד שלנו לאן עיתונאי יביא את המידע שלו, הוא מחליט, לפעמים זו 'כלכלת חימושים', אם אני חושב על עיתונאי שכותב אצלנו, משדר בחדשות 12 וגם ברדיו 103 למשל ומוציא ידיעות בטוויטר שלו. בסוף כולם מרוויחים".

מנכ"ל חדשות 12, אבי ויס הדגיש מצדו כי השאלה האם לאפשר לעיתונאים לפעול במקביל ברשתות החברתיות אינה רלוונטית כבר בעיניו: "אני עוקב ורואה שהעיתונאים שלנו מבינים שאת הסקופים מביאים אלינו קודם, לגבי כל היתר – הבנו שאי אפשר ולא צריך להילחם בזה. יש פעמים שאני מעיר ובעקבות הערה מוחקים את הציוץ, כולם חייבים לדעת שהם מייצגים את האכסניה שלהם ואם הם חוצים גבולות, לא בדעה אלא בשפה – זה לא לגיטימי". מנכ"לית חדשות 13 לשעבר, יוליה שמאלוב ברקוביץ מנגד אמרה שהיתה אוסרת על עיתונאי הערוץ לצייץ בטוויטר: "אם הייתי מנכ"לית חדשות 13 הייתי סוגרת את הטוויטר לכל כתבי הערוץ. לא יכול להיות שהוא ידווח חדשות בערב וכל היום יגיד מה הוא חושב".

שמאלוב ברקוביץ' התייחסה גם למהלך הציבורי שליווה את פרידתה מערוץ 13: "כשאני מחפשת עיתונאי ואיש מקצוע חדש, אני מחפשת מישהו שהוא גם בנאדם וגם שאפתן ורואה את עצמו מנכ"ל בסופו של דבר.
במקרה שלי, הרשתות החברתיות נתנו לציבור הזדמנות לפתחון פה וזה בסדר, הייתי מקווה שאנשים יוכלו להתבטא באופן חופשי אבל עם פחות רוע ובעיקר על בסיס עובדות או בדיקה של הדברים".

כנס אילת לעיתונות ה-16מימין לשמאל: ישראל טוויטו, אבי וייס, עמר לחמנוביץ', אלעד טנא ושמעון אלקבץ | צילום: אודי פורטל

מנחה הפאנל, מנחם הורביץ ניצל את ההזדמנות לשאול את מנכ"ל i24news ישראל טויטו על הדיווח כי נבחן שיתוף פעולה של ערוץ 13 עם הערוץ שלו, שענה: "אנחנו עסוקים מאוד בלבנות את עצמנו, מאוד מרוצים ממה שעשינו ומרוכזים בזה", הורביץ שאל שוב "אז לא יהיה שיתוף פעולה בין הערוצים?", אבל טויטו חזר על אותו מסר.

עורכי העיתונים התייחסו גם להשפעת הרשתות החברתיות והדיווחים המיידיים על הפרינט: העורך הראשי של "ישראל היום", עמר לחמנוביץ אמר: "המסורתיות של החברה הישראלית תחזיק את הפרינט של סוף השבוע, למרות שברור שהכסף כבר לא נמצא בפרינט. עדיין, לפוליטיקאים מאוד אכפת מה נמצא בכותרת הראשית, זה מעצב סדר יום. ברשת החברתית אין הירארכיה עיתונאית אין שום עין שזה עובר לפני שזה מתפרסם. עורך "מקור ראשון", אלעד טנא ציין: "אנחנו חיים בעולם של שני פידים, זה משפיע על הדעות של אנשים, בשני אפיקים שונים, אי אפשר לדבר רק על הכותרת רשתות חברתיות. זה בוודאי זולג לפאנלים בטלוויזיה ולתקשורת בכלל. אנחנו צריכים לבנות את האמון של הציבור בכלי התקשורת".

מצאתם טעות בכתבה?

דילוג לתוכן