- 16.09.26
- מערכת
פרס מפעל חיים הוענק לעיתונאית סמדר פרי מ"ידיעות אחרונות וynet": מזה עשרות שנים שפרי מסקרת, מפרשת ומנתחת את האירועים, המגמות, התמורות וההתרחשויות בעולם הערבי. בין הסכמי השלום והמלחמות. את דרכה העיתונאית החלה לפני חמישים שנה בדיוק בשנת 1975, כמתרגמת בטלוויזיה הישראלית וכתבת בעיתון "על המשמר". העורך האגדי של "ידיעות אחרונות" – דב יודקובסקי זיהה את הפוטנציאל הגלום בה, ומאז ועד היום היא מביאה סיפורים בלעדיים, תוך כדי עבודת שטח, וטיפוח מקורות בלעדיים ברחבי העולם הערבי.
פרס מפעל חיים הוענק גם לעיתונאי וחוקר התקשורת, פרופסור יחיאל (חיליק) לימור: יו"ר בית הדין לאתיקה וחבר מליאת מועצת העיתונות והתקשורת בישראל. במשך עשרות שנים מילא שורה של תפקידים משמעותיים בתחום הכתיבה והעריכה. החל מכתב מקומי בירושלים ועד לעורך מוסף סוף השבוע של "מעריב", ממקימי מחלקת החדשות בגלי צה"ל. בצד זאת, כאיש אקדמיה, פרופסור לימור נמנה עם מניחי התשתית ללימודי התקשורת בישראל: כמרצה, כחוקר, כמחבר ועורך ספרים ומקראות הוראה.
פרס אגודת העיתונאים למצויינות בשידורי חדשות ואקטואליה (בסך כשלושים אלף שקלים), הוענק לפרשן והעיתונאי אלמוג בוקר.בוקר החל את דרכו העיתונאית ככתב מקומי בדרום בשנת 2003, ונשאר מאז איש הדרום מבחינה אישית ומקצועית. בשנתיים האחרונות, וביתר שאת מאז הצטרף ל"חדשות" 12, הוא מדגים מצויינות יוצאת דופן בשידורי החדשות והאקטואליה. משדר במקצועיות מביא סיפורים בלעדיים, הכל תוך דאגה ואהבה לארץ בכלל ולתושבי הדרום והנגב בפרט.
פרס אגודת העיתונאים לתחקירים ובריאות – (בסך כשלושים אלף שקלים), הוענק לעיתונאית מיטל יסעור בית-אור מ"ישראל היום". עבודתה ארוכת השנים בתחום סיקור הבריאות, מצביעה על יכולת מרשימה לפשט ולהנגיש מידע רב ומורכב, אגב עבודת תחקיר מתמדת. מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", גבר מאוד העומס על מערכות הבריאות והעבודה של יסעור משפיעה הלכה למעשה, גם על מקבלי ההחלטות.
מצאתם טעות בכתבה?