"אנרכיה ואובדן כל עוגן מינהלי יציב"
עוד באותו יום קרעי שלח מכתב לעו"ד לימון בו כתב: "הצעתך לראות בהחלטת ממשלה כבטלה באופן אוטומטי, ללא הליך ופסיקה של בית משפט המוסמך לכך, משמעה אנרכיה ואובדן כל עוגן מינהלי יציב. דרישה כזו סותרת את המקובל במשפט הישראלי משחר הקמת המדינה ומשמעותה שכל הרוצה לכפור בעצם כהונתו של בעל תפקיד כלשהוא בשירות המדינה, יבוא ויכפור גם בכהונת היועץ המשפטי לממשלה ומשניו. אני מחויב להחלטות הממשלה וכך גם אתה. ביום ראשון, כ"ט בתמוז, 4 באוגוסט, הודעתי לד"ר מינס על מינויה והיא נכנסה לתפקיד".
אמש שלח קרעי מכתב נוסף למשנה ליועמ"שית ובו כתב: "דרישתך משר בממשלה להפר החלטת ממשלה היא בלתי חוקית. עבדת במזכירות הממשלה ואתה מכהן שנים בתפקידי יעוץ משפטי. אתה יודע שגם במשטר האקטיביזם היועמ"שי הנוהג בישראל, אין דבר כזה שהיועמ"ש מבטל החלטת ממשלה סופית, מבלי שממשלה מוסמכת קיבלה החלטה מתקנת או בית משפט פסק לבטלה".
"אתה מבקש לנכס לעצמך סמכויות"
עוד כותב קרעי: "אתה לא מבקש לממש דין קיים, אלא מבקש לבצע לבצע מהפכה משפטית אקטיביסטית חדשה, ללא בסיס בחוק או בפסיקה. אתה לא רק דורש לנכס לעצמך סמכויות נגד הממשלה שתפקידך לייעץ לה, שאינן קיימות באף דמוקרטיה מתוקנת ברחבי העולם. אתה מבקש לשנות מן היסוד אפילו את הסטטוס-קוו האקטיביסטי המופרך הנוהג בישראל. אודה לך אם תצליח להצביע ולו על מקרה אחד מבין עשרות אלפי החלטות של ממשלות ישראל לדורותיהן, שבו הייעוץ המשפטי ביטל לבדו החלטת ממשלה סופית".
עפ"י קרעי, במכתבו למשנה ליועמ"שית, "בג"ץ הוסמך לבטל החלטות ממשלה. אשר ליועץ המשפטי לממשלה, היותו הפרשן המוסמך של הדין עבור הממשלה, לא הופכת אותו לבית משפט ולא מעניקה לו את הסמכות לתת צווי ביטול להחלטות ממשלה. אין חוק כזה ואין פסיקה כזו. סמכות בג"ץ לתת צווים איננה כוללת סמכות לתת לאחרים את הסמכות לתת צווים".
"שלושתנו נמלא את תפקידנו"
לבסוף סיכם קרעי: "החלטת הממשלה מחייבת אותי ומחייבת אותך. שנינו כפופים לה. ד"ר מינס מונתה לתפקידה בידי הממשלה שמוסמכת למנות יו"ר קבוע או זמני לרשות השנייה, כשם שהכנסת מינתה אותי לתפקידי יחד עם הממשלה כולה וכשם שהממשלה מינתה אותך לתפקידך. כל עוד הגורם הממנה או בית משפט מוסמך לא קבעו אחרת, שלושתנו נמלא את תפקידנו".