קרעי מנסה לעקוף את ביטן: פועל להקמת ועדה חדשה בכנסת שתקדם שינויים בשוק התקשורת

מאשים את ביטן ב"שיתוף פעולה עם סדר יום הזוכה לתשואות השמאל" וביטן מצידו הודיע שהוא מתנגד להקמת הוועדה החדשה: "שקרעי יתחיל לעבוד במקום לנהל קמפיינים ריקים מתוכן"
שר התקשורת, שלמה קרעי פועל להקמת "ועדת תקשורת" חדשה בכנסת, כזו שתאפשר לו לעקוף את ועדת הכלכלה שבין הנושאים הקבועים בהם דנה הועדה, נכלל גם שוק התקשורת. בכך מבקש קרעי להתגבר על ההתנגדות או ההסתייגות של יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן (ליכוד), מרוב יוזמותיו בתחום התקשורת ובמיוחד אלה המובילות להפרטתו או סגירתו של תאגיד השידור הציבורי. 
 
במכתב ששיגר אתמול (שני) ליו"ר הקואליציה, ח"כ אופיר כץ (ליכוד) קרעי תוקף את התנהלותו של ביטן כיו"ר ועדת הכלכלה ומאשים אותו בשיתוף פעולה עם אג'נדות של השמאל. קרעי כותב כי בשנתיים האחרונות פעל "בנחישות וללא מורא, על אף לחצים כבירים מבית ומחוץ כדי לממש את מדיניות ראש הממשלה ומדיניות הליכוד והימין בישראל, לפתוח את שוק השידורים לתחרות ולמגוון דעות". לדבריו, בכמה תחומים הוא נחל הצלחה, כגון סגירת משרדי אל ג'זירה ואל מיאדין בישראל, הפסקת המימון הממשלתי לעיתון "הארץ" (כלומר הפסקת פרסום מודעות בעיתון וכן ביטול מנויים שסופקו לעובדי הממשלה), בצד בלימת ניסיונות ההתערבות של בג"ץ במינויים במועצת תאגיד השידור. 
 
"נושאי הליבה נתקלים בחומה בצורה"
 
 "עם זאת, נושאי הליבה של הרפורמה בשידורים, ביניהם הפסקת המימון הציבורי לחדשות ואקטואליה בעברית בתאגיד והגברת התחרות בשוק החופשי, נתקלים ב'חומה בצורה' דווקא מבית" הוא כותב. "בראש החומה עומד, לצערי, יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן, שבמשך חודשים עיכב דיונים על מספר הצעות חוק ובסוף הודיע כי כלל אין בכוונתו לדון ברוב החוקים. "לא זו בלבד, אלא הוא הביא לדיונים את השופט בדימוס מלצר, בניסיון להלך אימים על חברי הכנסת, ואף הציע למנותו כיו"ר זמני למועצת התאגיד". 
 
לפיכך דורש קרעי להקים בכנסת "ועדת תקשורת" שתעסוק ברפורמות ובשלל החוקים שהוא מבקש לקדם בשוק התקשורת, וזאת משום שיו"ר ועדת הכלכלה ביטן "מקדם סדר יום ציבורי הזוכה לתשואות מהאופוזיציה ומהשמאל".
"תאגיד השידור ימשיך לבזבז כמיליארד שקל"
 
עוד טוען קרעי בפנייתו ליו"ר הקואליציה כי "כל עוד לא תוקם ועדה חדשה בכנסת המסוגלת להביא להכרעה סוגיות מהותיות הקשורות בשוק התקשורת, אותן יוזמת הקואליציה, "תאגיד השידור הציבורי ימשיך לבזבז כמיליארד שקל מכספי הציבור ולפעול בניגוד לחוק וללא מגוון הדעות הנדרש ממנו; שוק הרדיו ימשיך לשדר בפריסה ארצית רק את שידורי רשת ב' וגלי צה"ל המוטים; ועדת המידרוג (רייטינג) תמשיך להיות נגועה באינטרסים; שוק הפרסום ימשיך להיות ריכוזי וחוסם תחרות ורפורמת השידורים הכוללת להרחבת המגוון ולהפחתת המחירים בשוק הטלוויזיה – לא תעבור". 
 
מאמציו של קרעי לעקוף את ועדת הכלכלה ולמדר את היו"ר שלה, ביטן מטיפול בחוקי התקשורת באים לאחר שבדיוני הוועדה בחודשיים האחרונים ביטן הביע התנגדות לכמה הצעות חוק שיזמו ח"כים מהליכוד, בשליחותו של קרעי – ובהן הצעת החוק של ח"כ טלי גוטליב  להפריט או לסגור את תאגיד השידור (הצעת חוק אותה יזם קרעי עצמו כשהיה ח"כ, טרם מונה לשר התקשורת) והצעת חוק של  ח"כ אלי דלל  להפוך את תחנות הרדיו האזוריות לתחנות ארציות, אגב פטור ממכרז.
איגודי היוצרים נגד הקמת ועדה חדשה
 
איגודי היוצרים והעובדים בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה הביעו התנגדות להקמת ועדה חדשה בכנסת לענייני תקשורת. "ועדת הכלכלה היא המקום הנכון לטפל בחוקי התקשורת. אנו קוראים לשר התקשורת לעלות על דרך המלך, להוריד מסדר היום את החקיקה הפרטית שמתנהלת במסלולים עוקפים נגד תאגיד השידור ונגד היצירה הישראלית ולהתמקד במה שאזרחי ישראל באמת צריכים: חוק ממשלתי ראוי שיסדיר את שוק השידורים המסחריים בישראל ויציל את היצירה הישראלית מפני כליה". 
 
המחלוקות בין שר התקשורת לבין ביטן עשויות להתגלגל לפתחו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שירגיש צורך להכריע בהן, אולם ח"כ טלי מירון (יש עתיד) הזהירה מפני התערבות של ראש הממשלה נתניהו  בשוק התקשורת לנוכח מהלכיו של קרעי. הבוקר (שלישי) היא פנתה ליועצת המשפטית לממשלה וטענה כי "ראש הממשלה נמצא בניגוד עניינים חמור בכל הקשור לתחום התקשורת, מאחר והוא נאשם בשלושה תיקים, שניים מהם בגלל קשריו המעוותים עם בעליהם של גופי תקשורת. אסור לו לעסוק בכל דרך בהפיכה התקשורתית של קרעי, השאוויש שלו, או שעליו לצאת לנבצרות, או שיתפטר.  
 
ביטן מצידו, כבר הודיע שהוא מתנגד להקמת ועדה נוספת בכנסת שתעקוף את ועדת הכלכלה בראשותו ותגרום לצמצום בסמכויותיה. לדבריו, "טוב יעשה שר התקשורת אם יתחיל לעבוד במקום לנהל קמפיינים ריקים מתוכן ולהטעות את הציבור במהלכים שלא ייצא מהם דבר".

מצאתם טעות בכתבה?