אתר האינטרנט של אגודת העיתונאים משתדרג לפורמט חדש ואנו בתקופת הרצה שלאחריה האתר יונגש כנדרש

רוב עובדי לשכת הפרסום הממשלתית פרשו | ההסברה הישראלית מקרטעת

הסיבה לעזיבה המאסיבית: החלטת הממשלה להעביר את משרדי לפ"מ מתל אביב לירושלים, אגב תוכנית המעודדת פרישת עובדים מרצון | חשש מפגיעה במאמצי ההסברה המדיניים
לשכת הפרסום הממשלתית (לפ"מ) מתרוקנת מעובדיה. בחודשים האחרונים פרשו מעבודתם בלשכה כ-80% מהעובדים, מהלך דרמטי המשתק את מרבית פעילות ההסברה של ישראל בימי חירום אלה.
 
 לפי פרסום בעיתון הכלכלי "דה מרקר", ללפ"מ טרם גוייסו עובדים חדשים שיתפסו את מקומם של מרבית העובדים פרשו בעת האחרונה. לשכת הפרסום הממשלתית, היא יחידת סמך של משרד ראש הממשלה ותפקידה להפיק חומרי הסברה ופרסומות בעבור משרדי הממשלה. עתה, ככל ומשרד ממשלתי ירצה להפיק מסע פרסום והסברה חיוני ככל שיהיה – למשל בשל הצורך לפנות תושבים מאזורי עימות, הענקת סיוע או פיצוי לאזרחים – הוא יתקשה מאוד לעשות זאת. החלשת לפ"מ עלולה לפגוע גם במאמצים המדיניים, מכיוון שלפ"מ עוסקת גם ברכש של מדיה, כולל בדיגיטל וברשתות החברתיות, בעבור פעילויות ההסברה של ישראל בעולם. כוח האדם שעסק ברכש המדיה עזב ובחודשים האחרונים לא נצפתה פעילות משמעותית באמצעות לפ"מ ברחבי הרשתות החברתיות או בפלטפורמות פרסום משמעותיות אחרות.  
 
 הסיבה העיקרית לפרישתם המאסיבית של עובדים מלפ"מ היא החלטת הממשלה להעביר את פעילותה של הלשכה להר חוצבים בירושלים וסגירת המטה בתל אביב. רוב העובדים מתגוררים במרכז הארץ ומעדיפים שלא לעבור לעבוד בירושלים. לעובדים הפורשים הוצעה חבילת פרישה הכוללת פיצויים מוגדלים, אולם כדי לקבלה, היה עליהם להחליט על עזיבה בתוך זמן קצר. אפשר ובמשרד ראש הממשלא לא ציפו שכ-80% מהעבדים יחרו להענות להצעת הפרישה המטיבה וכך נתרוקנה לפ"מ מהרוב המכריע של עובדיה. משרד ראש הממשלה הציע לעובדים שלוש אפשרויות: מעבר לירושלים, הרשמה למאגר המשרות הפנויות בנציבות שירות המדינה, או תוכנית פרישה בתנאים מועדפים. כאמור הרוב המכריע של העובדים, רבים מהם בעלי ותק משמעותי, העדיף את האופציה השלישית: קבלת פיצויים מוגדלים ופרישה מיידית. 
מסע פרסום ישראלי שהופק באמצעות לפ"מ להעלאת המודעות לשחרור החטופים, לקראת פתיחת עונת 2024 של הסופרבול האמריקני | פברואר 2024
עובדים בלפ"מ הביעו חשש כי פרישתם של רוב העובדים, אינה בשל מעשה נמהר ולא מחושב של משרד ראש הממשלה, כי אם מהלך נכלולי ומחושב, שתכליתו לאייש את המשרות המתפנות בעובדים מקורבים, או אף להביא לסגירתה של לפ"מ ולארגן מחדש את פעילויות ההסברה והפרסום של משרדי הממשלה. עד לאחרונה הועסקו בלפ"מ כ-50 עובדים. העברת משרדי לפ"מ לירושלים תוכננה לינואר 2024, אולם בשל המלחמה ומצב החירום, המהלך נידחה וייצא אל הפועל רק במחצית השנייה של 2024. בראש הלשכה עומדת  מוריה שלום, לשעבר מנכ"לית העיתון "מקור ראשון". היא נבחרה לתפקידה על ידי הממשלה הקודמת בתקופתו של ראש הממשלה נפתלי בנט. מנכ"ל משרד ראש הממשלה, יוסי שלי, מעורב מאוד בהליך מעבר הלשכת הפרסום הממשלתית לירושלים, פרישת העובדים והטיפול במכרזים לקליטת עובדים אחרים במקומם. 
 

במשרד ראש הממשלה אומרים כי העברת לפ"מ לירושלים נעשית במסגרת החלטת ממשלה 627 הקובעת כי יש להעביר יחידות ארציות של הממשלה לבירה. עם קבלת ההחלטה על המעבר, נמסר ממשרד רוה"מ, היו עובדים שביקשו לפרוש. "המשרד נערך לקליטת עובדים חלופיים ולשם כך פורסמו מכרזים פנימיים, בין-משרדיים ואף חיצוניים. לאחדות מהמשרות נבחרו עובדים מחליפים ובתוך כך, המכרזים לאיתור עובדים חלופיים מצויים בהליכים מתקדמים. בכך נשמרת רציפות תפקודית של לפ"מ ולא תהיה פגיעה בשרותי הלשכה למשרדי הממשלה".

עיון באתר האינטרנט של לשכת הפרסום הממשלתית מלמד לכאורה כי מזה זמן רב, לא הופק מסע פרסום משמעותי באמצעות שירותיה של לפ"מ.

מצאתם טעות בכתבה?

דילוג לתוכן