בעיתוי רגיש: הממשלה אישרה היום (חמישי) במשאל טלפוני את מינוי ח"כ ישראל אייכלר מיהדות התורה לסגן שר התקשורת. למינוי אין קשר למלחמה שמנהל שר התקשורת שלמה קרעי נגד ערוצי התקשורת המרכזיים, אלא הוא נועד להקל על הממשלה להעביר את חוק הפטור מגיוס ("חוק ביסמוט") ובכך למנוע משבר פוליטי ממשי שיוביל לבחירות.
עם מינויו של אייכלר (70) לסגן שר התקשורת, הוא יפרד מהכנסת, במסגרת החוק הנורבגי, והמשמעות המעשית היא שבמקומו ייכנס לכנסת יצחק פינדרוס המזוהה עם פלג הליטאים ואשר צפוי להצביע בעד חוק הפטור מגיוס. כך יירד קול אחד מרשימת מתנגדי חוק הפטור מגיוס, מה שמחזק את הציר המתון התומך בחוק. לפי הערכות, החוק עשוי לעבור על חודו של קול ולפני ההצבעה עשויות לצוץ תביעות סחטניות מצד ח"כים המהווים לשון מאזניים.
עלות המינוי – 3.5 מיליון שקלים בשנה
כיום לא מכהן סגן שר במשרד התקשורת. עם כניסתו של אייכלר לתפקיד הוא יהפוך לפוליטיקאי החרדי היחיד שיכהן בתפקיד רשמי במשרד ממשלתי, לאחר פרישתם של יתר נציגי יהדות התורה וש"ס מהממשלה במחאה על אופן קידומו של חוק הפטור מגיוס. עלות מינויו של אייכלר מוערכת בכ-3.5 מיליון שקל בשנה, כולל שכר, הוצאות נלוות והוצאות אבטחה.
השר קרעי הגיב על מינויו של אייכלר לסגנו: "אני מברך את חברי ח"כ ישראל אייכלר, על מינויו לסגן שר התקשורת. אני מודה לראש הממשלה בנימין נתניהו ולח"כ אייכלר על שיתוף הפעולה והאמון. יחד נפעל בנחישות להשלים את משימותיה המרכזיות של הממשלה, בחוק הגיוס, ברפורמת התקשורת, בתקציב המדינה ובתחומים נוספים, למען עם ישראל".
חברי הכנסת יצחק גולדקנופף וישראל אייכלר | צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת
ערך את השבועון "המחנה החרדי"
אייכלר אינו מנותק מעולם העיתונות. בשנת 1980 הוא החל לערוך את שבועון חסידות בעלז, "המחנה החרדי" והיה בעל טור קבוע בשבועון "המשפחה". במשך שנים אחדות הגיש ברדיו "קול חי" את התכנית היומית "כנסת ישראל", העוסקת באקטואליה. הוא גם השתתף בתכניות אקטואליה בטלוויזיה, בין השאר בתכנית "פופוליטיקה" בערוץ 1 בשנים 1992 – 1998. אחד מבניו הוא העיתונאי דב אייכלר, בעוד שאחיו הוא העיתונאי ושדרן הרדיו יעקב אייכלר.
לא ברור אם הקשר של אייכלר לעיתונות ישפיע על עמדותיו בנוגע לחוק התקשורת (שידורים) שמקדם בלהט השר קרעי בוועדה המיוחדת לענייני תקשורת שהוקמה ביוזמתו בכנסת, בראשות ח"כ גלית דיסטל אטבריאן (ליכוד). הועדה בראשות דיסטל אטבריאן הוקמה כדי לעקוף את ועדת הכלכלה, בראשות דוד ביטן (ליכוד), שבה היה אמור להידון חוק התקשורת החדש. החוק, המכונה גם "חוק קרעי", נועד לכאורה להסיר מגבלות, להגביר תחרות, להוזיל עלויות ולעודד יצירה ישראלית וכן להקים רשות שידורים חדשה, אך גופי התקשורת המרכזיים, סיעות האופוזיציה וארגוני החברה האזרחית טוענים כי כל יעודו הוא החלשת התקשורת.
היועמ"שית הזהירה מפני חוק התקשורת של קרעי
החוק עבר בקריאה ראשונה בכנסת ברוב קטן מאוד, בסיוע הסיעות החרדיות, תוך התנגדות סיעות האופוזיציה וחרף
האזהרותיה של היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה. על פי היועמ"שית, כמו גם גופי התקשורת המרכזיים, החוק שיוזם קרעי מקודם ללא דיון מספק בציבור וללא שקיפות מלאה והוא עלול להוביל לפוליטיזציה של הרגולציה, מכיוון שהשר יוכל למנות לגופי הרגולציה אנשים מטעמו.
גופי התקשורת חוששים מהשפעה שלילית של החוק על עצמאותם כאשר ברקע קרעי אינו מסתיר בכל הזדמנות את העוינות שהוא רוחש כלפי רובם. סביר שנציגי סיעות האופוזיציה ינסו לבוא בדברים עם אייכלר ולברר עד כמה הוא מתכוון להיות שותף, אם בכלל, לקו האגרסיבי כלפי גופי התקשורת המרכזיים שנוקט השר קרעי ומה הסיכוי לרתום אותו למאמציהם לבלום את אישור החוק בוועדת התקשורת ובמליאת הכנסת.