"אלול עכשיו, חודש התשובה לחשבון הנפש. בליל חורף אחד גדול בישראל הולך יחידי ברחוב העיירה השומם אפלה, הילל את סופה. רק בסמטה צרה אחת בבית מט לנפול, מאיר אשנב קטן. גדול מישראל ניגש, מציץ ורואה סנדלר יושב כפוף אל צידו. ולאור הנר מהבהב מתקן נעליים. נכנס הגדול מישראל ושואל אותו 'מדוע ולמה אינך הולך לישון כבר מאוחר'? והסנדלר עונה לו בתום: 'כל זמן שהנר עוד דולק צריך לתקן'. הצדיק עומד רגע הוא מתחלחל עד עמקי נפשו. 'מה אמרת'? הוא שואל את הסנדלר. הסנדלר מביט בו בתמיהה, וגדול מישראל מתחיל לרוץ אל תוך האופל בצעקות אל עבר המרעומים: 'כל זמן שהנר דולק צריך לתקן, צריך לתקן. צריך לתקן'".
יהורם גאון (מתוך עמוד הפייסבוק שלו)
את המילים הללו אמר המוזיקאי, חתן פרס ישראל, והזמר הלאומי הבלתי רשמי של ישראל, יהורם גאון, בתוכניתו השבועית בגלי צה"ל. גאון, מאז ומעולם היה אדם דעתן וניצל לא אחת את יכולת ההשפעה שלו על מנת להביע את דעותיו. כיום הוא משדר פינה שבועית בגלי צה"ל והוא מקדיש לה את כולו. כל מילה נכתבת ומשודרת לאחר מחשבה מרובה, עם כוונות ומשמעות. הרבה מזמנו הוא מקדיש להבעת דעותיו הנחרצות בתקשורת, יש בזה קושי מסוים, האמת שלו לא תמיד מחמיאה, אבל גאון הוא איש תקשורת דעתן. לכבוד יום הכיפורים, ד"ר יהודית יחזקאלי ניסתה לברר עם גאון מה שלומו. בשעה שלטענתו הרבה ישראלים מפרידים בין שלומם האישי ללאומי, גאון מקפיד להצדיק את מעמדו כסמל הישראליות וקושר גורלו האישי עם זה הלאומי:
"היום כששואלים מישהו מה שלומך, התשובה הכי פופולרית היא: 'שלומי האישי טוב, אבל לא טוב מה שקורה פה במדינה שלי'. זאת אומרת שהוא מחלק את עצמו לשניים. תחושותיו המאושרות האישיות ותחושת הצער למה שקורה פה במדינה, ויש רבים כמותו. לדעתי זו טעות גדולה לחשוב כך. אנחנו צריכים לראות את הכול יחד. את השלם כולו, ואם מצב המדינה לא טוב אז גם שלומי האישי אינו טוב. אני נאחז בפתגם בלדינו שאומר ש'השעה הכי אפלה בשעות היממה הינה בעצם העדות לכך שהשמש עומדת להפציע ולהאיר'. אני מאמין בכל מאודי שהיינו צריכים את הפיצוץ הזה בארץ. פיצוץ שחיכה מיום שהגיעו לכאן העולים החדשים וטיפלנו בנושא החברתי לאומי הזה. בעיית הקיטוב בחברה הישראלית טואטאה תחת השטיח. כעת היא הוסרה והבעיות האלה יצאו ונחשפו. אנחנו כעת לומדים להכיר האחד את השני, לכן אני סבור שרק טוב יצא ממה שקורה עכשיו בארץ. חכי ותראי, אמן".