לפני חודשים אחדים פנה הצלם האגדי דן הדני, שהחודש ימלאו לו מאה שנים, למשרדי חברת WIX, העוסקת בפיתוח פלטפורמות לבניית אתרי אינטרנט. הסיבה: הדומיין (כתובת) אתר האינטרנט שלו עמד להסתיים והוא רצה להבטיח את המשך תחזוקתו של האתר.
"מנהלי WIX הביטו בי בהשתאות"
"באותו רגע הפקידה נכנסה למשרד לבדה. אחרי כמה דקות היא יצאה ויחד עמה כמה עובדים בכירים של החברה. הם הביטו בי בהשתאות. חזרו ושאלו אותי 'אתה בנית את האתר הזה? 'מישהוא לימד אותך? עניתי שאני בניתי את האתר לבד, בלי שאיש לימד אותי את המלאכה וגם ערכתי שינויים באתר שלוש או ארבע פעמים, בלי עזרה מאיש. בשבוע שלאחר מכן הגיעו אלי הביתה לא פחות משבעה מנהלים של WIX, עם צוות צילום שעשה עלי סרט בעבור החברה".
לפני כחודש ימים הדני שילם לחברה עבור הדומיין לאתר. מכיוון שיש לשלם עבור הדומיין מדי שנה, הוא כתב לחברה כי גילו מתקרב ל-100 והוא מעוניין שאחרי מותו האתר האישי שבנה לא יוסר, אלא ימשיך להופיע גם בעתיד. "ביקשתי לשלם עבור 10 שנים מראש. בחברה השיבו לי שהדומיין יתחדש במשך אותן 10 שנים בחינם. כן כך: אני פטור מתשלום".
בלי בוסים
דן הדני, ניצול שואה שנולד בפולין בשנת 1924 תחת השם דונק זלוצ'בסקי, הוא מוותיקי צלמי העיתונות בישראל. עיתונים בישראל התחרו ביניהם מי מהם יעסיקו אותו כצלם המערכת, אבל הוא העדיף לפעול כעצמאי ולספק לעיתונים תמונות מאירועים אקטואליים כפרי לאנס, בלי בוסים, תוך שהוא מעסיק עשרות צלמים נוספים. כשהשתחרר מצה"ל, כקצין עיתונות ביחידת דובר צה"ל, החליט להקדיש את חייו לעיתונות. הוא הקים, ב-64' את סוכנות י.פ.פ.א. (IPPA – Israel Press and Photo Agency), שבה ריכז אלפי צילומים מעשה ידיו וידי צלמים אחרים שהועסקו בסוכנות: צילומים המתעדים את ההתיישבות, המלחמות, פיגועים לאומניים, רגעים בחיי פוליטיקאים, חיי החברה (למשל מייסד "העולם הזה" אורי אבנרי יושב בקפה "כסית" בתל אביב בחברת יפהפיה ואנשי בוהמה), תצוגות אופנה ואירועי תרבות מרכזיים של ישראל. את הצילומים מכרה הסוכנות לעיתונים בארץ ובעולם, לעתים קרובות בצירוף כתבות שכתב הדני על נשוא התמונה.
האוסף העשיר שהצטבר במשך 35 שנה בסוכנות הצילום, כולל תמונות שהנציחו הדני וחבריו הצלמים ממאות רגעים הסטוריים. כך למשל הם צילמו את הרגעים הראשונים שלאחר הפיגוע הקטלני במלון סבוי במארס 75', צילומים אותם רכש העיתון "ידיעות אחרונות". ב-77' הוא הצטרף למשלחת הישראלית שיצאה למצריים ותיעד במצלמתו את מנחם בגין, עזר ויצמן ומשה דיין בפגישתם עם נשיא מצריים סדאת. צילומים רבים שלו תיעדו את חתימת הסכם השלום בין ישראל למצריים. כמה מהתמונות נחשבות נדירות, למשל בן גוריון מבקר את משה דיין שנפצע במהלך חפירה ארכיאולוגית (מארס 68'), הסופר ש"י עגנון מקבל את ההודעה על הזכייה בפרס נובל לספרות לשנת 66', או אריאל שרון ורחבעם זאבי משתתפים באחת מצעדות ארבעת הימים לירושלים, אי שם בשנות ה-80.