אם יעבור החוק (המוגש כהצעת חוק פרטית) ויכנס לספר החוקים של מדינת ישראל, משרד התקשורת יפרסם מכרז לבחירת הגורם שיפעיל את שידורי הרדיו של רשת ב' יהיה זכיין שיזכה במכרז וזה יקבל לידיו רישיון להפעלת שידורים ארציים. אם לא יימצא זכיין להפעלת השידורים, תישקל סגירת התחנה. יודגש כי רשת ב', הפועלת כיום במסגרת תאגיד השידור, היא תחנת הרדיו המואזנת ביותר על פי כל סקרי ההאזנה ונחשבת לגוף שידור מוערך ומשפיע.
ועדת האיתור הקיימת תפוזר
דיסטל -אטבריאן מציעה כי לתאגיד השידור, תמונה מועצה חדשה שאף היא תפקח על התנהלות התאגיד בצד אישור תכניות העבודה שלו במקום זו הקיימת. אולם בשונה מהמצב הנוכחי שבו ועדת איתור בראשות שופט מחוזי בדימוס מאתרת ובוחרת את חברי המועצה – חברי המועצה החדשה ימונו ישירות על ידי שר התקשורת ובאישור הממשלה. כלומר פוליטיזציה מוחלטת של השידור הציבורי ואפשר שאף חמורה מזו שהייתה בימי רשות השידור.
לפי ההצעה, ייסגר ערוץ "מכאן" בשפה הערבית ובמקומו, התאגיד ישדר במשך שש שעות ביום בערבית. כמו כן, תאגיד השידור יחזיק בחמש תחנות רדיו בלבד, לעומת שמונה תחנות רדיו שבהן הוא מחזיק כיום.
תקציב התאגיד יקוצץ ב-150 מיליון
בדברי בהסבר להצעת החוק, כותבת דיסטל כי ההפרטה או הסגירה של שידורי החדשות והאקטואליה בתאגיד נועדה להגביר את התחרות בשוק התקשורת ולעודד שוק חופשי. לדבריה, באמצעות צעד זה תקציבו השנתי של התאגיד יקוצץ בכ-150 מיליון שקל בשל סגירת שידורי החדשות והאקטואליה, כך שתקציבו העתידי יעמוד על סך כ-500 מיליון שקל בשנה.
"בעידן של טלוויזיה רב ערוצית, הנותנת התייחסות מגוונת ופרטנית לכל חלק באוכלוסייה, ובעידן של אינטרנט בנגישות גבוהה במיוחד, הטענה שנדרש שידור ציבורי בתחום החדשות והאקטואליה כדי לתת מענה לרב תרבותיות הקיימת בישראל – אינה רלוונטית יותר", מוסיפה ומסבירה הח"כית. "בנוסף, על אף שתקציב גדול במיוחד, תאגיד השידור לא מציע תכנים רב-גוניים יחודיים, ויעידו על כך אחוזי צפיה נמוכים במיוחד בתכניו". טענה מטעה המתעלמת משיעורי החשיפה המרשימים לתכני התאגיד בפלטפורמות הדיגיטליות ויישומון "כאן BOX".
"אין כל סיבה שאזרחי ישראל ימשיכו לממן מכיסם במישרין, באמצעות אגרת רישוי הרכב ובעקיפין באמצעות תקציב ממשלתי נדיב, את השידור המיותר הזה בתחום החדשות והאקטואליה", כותבת דיסטל-אטבריאן.